'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Ontwikkeling en training van 400 horden

proloopvincent.jpgIn juni en september jl. verscheen in trainingstechnisch vakblad Proloop van Hardloop Trainers Nederland een bijdrage in 2 delen getiteld “ontwikkeling en training van nationale 400m horden topper Vincent Kerssies". De bijdrage is van de hand van Betty Hofmeijer, redactielid van Proloop en 400 horden trainer-coach. Het artikel gaat onder andere in op de prestatieontwikkeling van Vincent, zet uiteen welke trainingsaccenten de laatste paar jaar zijn gelegd en hoe de voorbereiding en het verloop van het wedstrijdseizoen 2008 is geweest. De bijdrage is met name geschreven voor trainer-coaches, maar zeker ook interessant om te lezen voor 400m horde-atleten. Lees hieronder beide artikelen.

pdfontwikkelingentrainingvan400hordendeel1.pdf1.55 MB

pdfontwikkelingentrainingvan400hordendeel2.pdf777.51 KB 

Deel 2 Horde-artikel in vakblad Proloop van Hardlooptrainers Nederland

In 1995 werd de Algemene Looptrainers Vereniging opgericht. Vanaf begin af maakte trainer-coach Betty Hofmeijer deel uit van het bestuur van deze landelijke vereniging voor looptrainers. In januari 2007 gaf het gehele bestuur, inclusief Betty, het stokje over aan een nieuw bestuur en werd ook de naam van de Vereniging gewijzigd. Vanaf dat tijdstip werd de naam ALV verruild voor Hardlooptrainers Nederland. Ongewijzigd is de naam van het vakblad van deze vereniging, namelijk Proloop. Van de redactie maakte en maakt Betty nog immer deel uit. In de editie van december 2007 verscheen het eerste artikel over de lange horden, getiteld “de 400m horden een kansrijke discipline”. Het tweede en laatste deel is in de eerste editie van 2008 in maart verschenen.

Hieronder is het artikel te downloaden, of te lezen via lees meer. 

Lees meer: Deel 2 Horde-artikel in vakblad Proloop van Hardlooptrainers Nederland

Doelstellingen

darts.jpgOp welke discipline wil je je gaan toeleggen? Wat wil je daarin bereiken/wat stel je jezelf als doelstelling? Is dat een realistische doelstelling? Gebruik onderstaand document om je doelstellingen scherp te krijgen!

pdfdoelstellingen.pdf7.29 KB

Horde-artikel in vakblad Proloop van Hardlooptrainers Nederland

In 1995 werd de Algemene Looptrainers Vereniging opgericht. Vanaf begin af maakte trainer-coach Betty Hofmeijer deel uit van het bestuur van deze landelijke vereniging voor looptrainers. In januari 2007 gaf het gehele bestuur, inclusief Betty, het stokje over aan een nieuw bestuur en werd ook de naam van de Vereniging gewijzigd. Vanaf dat tijdstip werd de naam ALV verruild voor Hardlooptrainers Nederland. Ongewijzigd is de naam van het vakblad van deze vereniging, namelijk Proloop. Van de redactie maakte en maakt Betty nog immer deel uit. In de laatste editie van december 2007 verscheen het eerste artikel over de lange horden, getiteld “de 400m horden een kansrijke discipline”. Het tweede en laatste deel komt in de eerste editie van 2008 in maart a.s. Ook dat artikel zal t.z.t. op deze web-site worden opgenomen.
Voor het eerste artikel klik op lees meer!

Lees meer: Horde-artikel in vakblad Proloop van Hardlooptrainers Nederland

Sponsoring

TS-logo-2