'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Praktische voedingtips van Brechje

brechje.pngAansluitend op de C/D training van zondag, 16 maart jl. werd door Brechje Kaastra het een en ander verteld over voeding voor en van de sporters. Aan de interessante presentatie van Brechje kon je goed merken dat zij veel heeft geleerd en gelezen over dit onderwerp. Brechje deed haar verhaal op een heel praktische manier. Wat is op welk moment belangrijk om te eten en te drinken. De aandacht werd natuurlijk vooral gelegd op de momenten van trainingen en wedstrijden, zowel vóór, tijdens en na de inspanningen.

Aan hand van etiketbeschrijvingen van enkele sportdrankjes: Gatorade, AA en Extran zette Brechje de aanwezigen aan het werk: welk drankje lijkt het beste om te drinken tijdens de trainings-/wedstrijdinspanningen? Uit vragen en discussie die volgden kwam een belangrijke boodschap bovendrijven: neem gerust wat vaker de moeite om de verpakkingsetiketten eens goed te lezen. En stel jezelf dan vragen, als: is dit isotone of niet? Hoeveel kalium en natrium zit erin? Hoe zoet is dit eigenlijk en heb ik dat (nu) wel nodig? En, nog belangrijker, wat kan ik maar beter niet nemen omdat de kans groot is dat ik daar last van kan krijgen etc. Iedereen vond dat ze van de inleiding van Brechje veel hebben opgestoken en dat is eigenlijk wel logisch. Het gaat immers over een onderwerp waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Daar kunnen we zeker ons voordeel mee doen. Om de informatie van Brechje nog eens rustig door te lezen, klikt u op onderstaande link.

Voeding en Sport Voeding en Sport 1.38 Mb

Bij de afsluiting van deze themabijeenkomst werd Brechje door de voorzitter van Hortas, Fred, dankgezegd. Speciale dank was er voor één van de Hortassponsoren, nl. Bosch&VanManen, die de bijdrage van Brechje sponsorde en de catering voor zijn rekening nam.

{zoomcat catid=33}

Sponsoring

TS-logo-2