'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Een goede eter presteert beter!

De clinic over Voeding & Sport van zondag 10 april zal worden verzorgd door Brechje Kaastra. Om haar alvast wat te leren kennen stelt ze zich hieronder alvast voor:

Op 8-jarige leeftijd ben ik als minipupil begonnen aan atletiek. Als snel werd duidelijk dat ik talent had voor explosieve nummers en dan vooral voor verspringen. In mijn juniorentijd ben ik 7-voudig Nederlands kampioen geworden met dit onderdeel. Daarnaast ben ik actief geweest in de meerkamp en was speerwerpen ook een geliefd onderdeel. Een hardnekkige enkelblessure heeft helaas een einde gemaakt aan mijn verspringcarrière. Maar sinds kort heb ik een nieuwe passie: mountainbiken. De explosiviteit van het sprinten komt hier goed van pas, omdat je continue bezig bent met aanzetten. En de omgeving rond Harderwijk, waar ik samen met mijn vriend een appartement heb gekocht, leent zich hier uitstekend voor. Na 15 jaren met veel plezier aan atletiek te hebben gedaan ben ik hier vanaf begin dit jaar helemaal mee gestopt, om me volledig op het fietsen te kunnen richten.

Doordat ik heel erg geïnteresseerd was (en ben) in sportvoeding ben ik Voeding & Gezondheid gaan studeren aan de universiteit van Wageningen. Ik heb me gespecialiseerd in sportvoeding door 2 afstudeerprojecten op dit gebied uit te voeren aan de universiteit van Maastricht. Een van deze projecten was een onderzoek naar de hersteldrank Pepto Pro die atleten hebben gekregen die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen van Athene. Op dit moment ben ik bezig met de afronding van mijn stage (en studie) bij NOC*NSF. Hiervoor heb ik interviews afgenomen bij atleten en hun begeleiders die naar Athene zijn geweest. Doel van deze stage is om een rapport te schrijven met aanbevelingen voor een voedingsbegeleidingstraject richting de Olympische Spelen van Beijing 2008.

Sponsoring

TS-logo-2