'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Dave Wesselink en Marijke Esselink blikvangers op de 7e Hurdles/Sprint Special

De blikvangers op de posters en social media uitingen van de 7e Hurdles Special op zondag 23 april a.s. in Epe zijn de A-junioren Dave Wesselink van AV Trias uit Heiloo en Marijke Esselink van AV Archeus uit Winterswijk.
Dave maakt een stormachtige ontwikkeling door en doet na een periode van heel lang voetballen nu serieus 3 jaar aan atletiek. Vorig jaar was hij voor het eerst op de Hurdles/Sprint Special aanwezig voor zijn specialiteit de 110m horden. Hij vocht daar een verbeten strijd uit met z’n grote concurrent Luuk Peters van AV Pec 1910.
Dave werd dit jaar bij de A-junioren Nederlands Kampioen op de 60m horden indoor; Luuk moest de finale vanwege een hamstringblessure helaas aan zich voorbij laten gaan.
Hopelijk kunnen ze in Epe weer strijden om de winst. En wie weet, weten ze het scherpe wedstrijdrecord van Sybren Blok van PAC uit Rotterdam met 14.26 te breken.
Wie de wedstrijdrecords er op de Sprint/Hurdles pagina van de Hortas website er verder op na slaat ziet dat Marijke Esselink als C-juniore (in 2014) in bezit is van het 80m wedstrijdrecord. Ze noteerde in de 4e editie van dat jaar een snelle 11.76.
Op alle edities was Marijke in Epe van de partij op de unieke nationale horden/sprint wedstrijd in Epe. Marijke heeft tegenwoordig de meerkamp als specialiteit en weet dat de horden in deze discipline een belangrijk sleutelonderdeel is. Een goed begin op dit onderdeel kan vleugels geven. De meest recente goede prestatie noteerde Marijke tijdens het NK meerkamp dit indoorseizoen.  Met Emma Oosterwegel van AV Daventria vocht ze een mooie strijd uit om de titel. Emma werd Nederlands Kampioene en Marijke won een mooie zilveren plak. Marijke traint tegenwoordig op nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem. Met teamgenoten is ze tijdens de 7e Hurdles/Sprint Special op trainingsstage, die ze tot haar groot spijt dan voor het eerst moet missen.

Met beide atleten zullen we binnenkort via een interview nader kennis maken.

Facebook-post1

 

Sponsoring

TS-logo-2