'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

5e Editie Hurdles Special; opnieuw groot succes in Epe!

 

De 5e editie van de Hurdles Special in Epe, die Hortas in samenwerking met AV Cialfo op zondag 26 april organiseerde, is opnieuw een groot succes geworden. Het aantal inschrijvingen doorbrak dit jaar voor het eerst de grens van 300. Een signaal voor de organisatie dat het evenement nog steeds een groeiende belangstelling geniet. De sfeer op de wedstrijd was er daardoor één van veel levendigheid. Een prettige constatering en een goede ambiance voor mooie prestaties. Even leek het er met een flinke hoosbui op dat de weersomstandigheden een herhaling zou worden van de editie in 2014 maar eenmaal droog, bleef het ook droog. En met in het algemeen weinig (mee)wind waren de omstandigheden verder prima om goede resultaten neer te zetten.
Die bleven dan ook niet uit…...

EYOF en EJK Limiet
Dat liet o.a. Ramsey Angela van PAC bij de JB op de 110m horden zien. In de eerste heat (die terug te zien is op de hortas hurdles you tube pagina via url: https://youtu.be/zEl8tM1W91c ) bleef Ramsey met een tijd van 14.23 (+0.4) ruim onder de gestelde limiet voor de EYOF in Tbilisi (Georgië) da van 25 juli tot en met 1 augustus plaats vindt. Een prachtige 400m horden prestatie was er vervolgens voor JA Nick Smidt, die lid is van AAC’61 en vanaf de oprichting traint bij de RTC Loopacademie Noord. Hordentrainingen doet Nick bij de onderbouw van RTC sprint/hurdles team Sotra. In z’n eerste race van het seizoen wist hij meteen de 400m horden limiet van 52.93 voor het EJK in Eskilstuna van 16 t/m 19 juli te slechten. Hij bleef daar met een tijd van 52.59 ruimschoots onder. De race is terug te zien via https://youtu.be/fsx9C7kVK2c.
De enige serie van de dag waar de toegestane rugwind teveel was (+3.3), was die met MA Inge Drost van Ilion. Helaas kon hierdoor haar 13.75 niet bijgeschreven worden als eindtijd waarmee aan de EJK eis van 13.92 zou zijn voldaan. Maar ongetwijfeld zal ze met toelaatbare wind in een latere race hieraan alsnog aan gaan voldoen.

9 Hurdles Special Records
Het lijstje met Hurdles Special Records werd ook dit jaar weer flink opgeschud. Vanwege het eerste lustrum was aan een verbetering van een record een premie verbonden, beschikbaar gesteld door sponsor LeanEnt. Aan het eind van de dag kon de balans worden opgemaakt. Op zes lange en drie korte hordenonderdelen werd een bestaand record verbeterd
een 4-tal Hurdles Special Record winnaars

een 4-tal Hurdles Special Record winnaars

Dagprijzen
Ook dit jaar kende de Hurdles Special organisatie aan de 4 best presterende atleten in de categorieën meisje en jongen CD en AB-jun/sen meisje/vrouw en jongen/man een dagprijs toe. Voor de editie 2015 werden de prijzen toegekend aan:

> MD Nina Franke voor haar prestaties/winst op zowel de 2-kamp 60m horden als 300m horden
> JD Kai van Gaalen voor zijn 80m hordenprestatie van 11.97s waarmee hij opklom naar plaats 11 op de allertijdenlijst
> MA Inge Drost voor haar prestaties/winst op de 2-kamp 100m horden en 400m horden
> JB Ramsey Angela voor zijn 110m hordenprestatie waarmee hij o.a. voldeed aan de EYOF-limiet

30 Podiumplaatsen

Erepodium 300m horden MC

erepodium 300m horden MC

30 maal betrad een atleet/atlete het erepodium om voor een overwinning of 2e of 3e plaats in het zonnetje gezet te worden. Sponsor Runner’s World speelde hierin een belangrijke rol; alle 1e prijswinnaars ontvingen een cadeaubon en voor iedere atleet op het erepodium was er een spiketas.

Erepodium 80mH
erepodium 80m horden 2-kamp JD, met in het midden dagprijswinnaar Kai van Gaalen

Erik Leeflang, Vera van Geenen èn foto’s en video’s
De 5e Hurdles Special werd opgeluisterd door 110m horden atleet Erik Leeflang.
Rondom het middaguur verzorgde hij een hordendemonstratie. Erik vertelde over een aantal belangrijke trainings-technische aandachtspunten en hoe en hoe vaak hij daaraan in zijn trainingen aandacht besteed. De uitleg werd vervolgens onder toeziend oog van vele belangstellenden in praktijk gedemonstreerd. Na de demonstratie verruilde Erik zijn atletenrol voor die van gastspeaker en in die hoedanigheid interviewde hij menig atleet.

De Hurdles Special organisatie was ook erg ingenomen met de komst van Vera van Geenen van Losse Veter. Die aanwezigheid zorgde voor een positieve impact op het succes van goede wedstrijdresultaten. Inmiddels zijn op de populairste site over hardlopen en atletiek interviews met diverse atleten te zien. Dat geldt ook voor de fotoreportages van de fotografen Ed Turk en Evert Woutersen. Op de hurdles special pagina van hortas zijn de foto’s te zien, eveals video opnames van een groot aantal races. De video opnames zijn gemaakt door Frank van Gasteren en zijn terug te vinden op het hortas hurdles you tube kanaal.

Alles overziend kan de Hurdles Special organisatie terugzien op een zeer geslaagd evenement met goede voorwaarden om zowel kwalitatief goed te presteren als ook kwantitatief veel deelnemers te trekken waarvoor goede aandacht is. De medische verzorging via sponsor Isokin was uitstekend en er heerste een goede, informele sfeer. Dit dankzij een professioneel team van jurymensen, dito secretariaat en onmisbare ondersteuning van veel vrijwilligers waaronder ook diverse ouders van deelnemende atleten.
Jury
Goede jury, onmisbaar voor een goed lopende wedstrijd

 

 

 

 

 


Sponsoring

TS-logo-2