'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Dagprijswinnaars van de 7e Hurdles Sprint Special in Epe

 E572041

Zoals gebruikelijk werd aan de Hurdles/Sprint Special voor de best presterende atleten een dagprijs toegekend. Deze dagprijs werd toegekend aan atleten die op een hordendiscipline in hun categorie het best presteerden.
De categorieën waren in de prijzen uitgereikt werden waren C/B-junioren jongen en meisje en A-junioren/senioren jongen/man en meisje/vrouw.
De winnaars van de editie 2017 zijn:

Meisjes C/B:
MC Nina Franke (AV Oss ’78) voor haar 80m horden (12.12) en 300m horden (45.50)
Jongens C/B:
JC Mark Heiden (AV PAC) voor zijn prestatie op de 110m horden (13.76) en 300m horden (40.61)

Meisjes A/Vrouwen:
MA Britta de Haan (AVR Ilion) voor haar 400m horden (64.20)
Neo-Sen. Nick Smidt (SH Sotra/AAC ’61) voor zijn 400m horden (51.36)

 E572042

Frisse 7e Hurdles/Sprint Special met warme prestaties

 

 E571449

De 7e editie van de Hurdles/Sprint Special zal de boeken ingaan als een editie met een kleiner aantal deelnemers dan de jaren ervoor (ca. 130) en zeker ook fris. Wat het op de snelle, mooie atletiekaccommodatie in Epe warm hield was een flink aantal mooie prestaties.
Prestaties die eruit sprongen waren onder meer die van een aantal C-junioren.
Marc Heiden (PAC) en Mees Kappert (AV Salland) liepen een snelle 100m horden. Ze bereikten gelijktijdig de finish en snelden naar een snelle eindtijd van 13.76.
In de 2-kamp strijd besliste Marc de wedstrijd in zijn voordeel. Zijn goede 40.61 bracht hem net op een hoger puntenaantal dan Mees waardoor hij als 1e eindigde in het eindklassement. Mees koos voor de 100m vlak als tweede onderdeel en was daarop de snelste in een tijd van 11.87.
Bij de MC won Nina Franke (AV Oss ’78) de 80m horden in een snelle 12.12 (+0.9). Ook op de 300m horden was ze rap. Op die afstand noteerde ze een tijd van 45.50. Met beide prestaties verzamelde ze voldoende punten om ook de eindoverwinning op de 2-kamp op haar naam te schrijven.

 E571573
Robina Negenman (KAV Holland) werd 2e met prestaties van 12.21 (+0.9) op de 80m horden en 47.81 op de 300m horden. Britt Weerman van AAC ’61 uit Assen werd 3e op de meerkamp met 12.49 op de 80m horden en 10.95 (-1.4) op de 80m vlak. Op die afstand won Lianne Huisjes van Groningen Atletiek in 10.75 (-1.4) en werd Suzan Plat van AV Pec 1910 3e in 10.91 (-1.4).
Bij de JB was de strijd tussen Sven Roosen (Eindhoven Atletiek) en Sil Negenman (KAV Holland) spannen op de 2-kamp. Met 3 punten voorsprong won Sven met o.a. een 56.09 op de 400m horden. Sil werd 2e en vocht met Léon Mak (AV de Gemzen) een mooie strijd uit op de 110m horden die Sil met 14.45(-0.8) in zijn voordeel besliste voor Léon in 14.56 (-0.8).
Danique de Haan (AV’34) schreef de 2-kamp eindoverwinning bij de MB op haar naam met o.m. een 14.87 (+1.1) op de 100m horden.
Yslain Verwaal (PAC) deed dat bij de JA met in z’n tweede 110m horden heat een goede 14.69 (+0.7).
Martijn Hoogewerf (KAV Holland) gaf goed partij en werd met o.a. een 14.87 (+0.7) op de 110m horden 2e.
Britta de Haan (AVR Ilion) en Feline Molenaar (Avantri) waren aan elkaar gewaagd in de eindstrijd om de meeste punten op de 100m horden en 400m horden. Britta had er uiteindelijk 11 meer dan Feline. Feline bleef met 14.92 als enige onder de 15s op de 100m horden en Britta zette op de 400m horden een tijd neer van 64.2

Op de 100m bij de mannen zetten de sprint/horden atleten van Team SOTRA goeie openingstijden van het seizoen neer. Roelf Bouwmeester (SV Veendam) won in een nieuw baanrecord van 10.80 (+0.2) en eindigde daarmee voor Maarten Stuivenberg (VAV) die 10.96 (+0.2) noteerde.
Maarten keek ook met tevredenheid terug op zijn 400m vlak eindresultaat. Met 47.75 bleef hij in zijn eerste wedstrijd slechts een halve seconde boven z’n beste eindtijd op deze afstand. De 400m eindtijd van Maarten betekende tevens een nieuw baanrecord.
Ook op de 400m horden presteerde een atleet van het SH Team SOTRA uitstekend. Nick Smidt (AAC ’61) stal met een fraaie opener van 51.36 de show en is daarmee goed op weg naar een EK <23 limiet.

 

Interview Dave Wesselink

Zondag 23 april 2017 staat de 7e editie van de Hurdles/Sprint Special in Epe weer op de wedstrijdkalender. Zoals gebruikelijk wordt de wedstrijd aangekondigd met een fraaie wedstrijdposter waarop één of twee talentvolle atleten staan die de voorgaande editie aan de wedstrijd deelnamen.
Na het interview met blikvanger Marijke Esselink is er ook een interview geweest met die van A-junior Dave Wesselink (AV Trias).
Onderstaand een inkijkje in hoe hij traint en wat zijn hun doelen zijn voor het a.s. seizoen.

 E561135

“Dave na je goede indoorseizoen zijn de pijlen alweer op het outdoor seizoen gericht. Welke doelen heb je je daarvoor gesteld?
Ten eerste bedankt voor het compliment, ik ben inderdaad tevreden over mijn resultaten dit indoor seizoen al had ik liever nog wel 1 honderdste harder gelopen van 8.00 naar 7.99. Mijn hoofddoel dit outdoorseizoen is het lopen van de limiet voor het Europees Junioren kampioenschap in Grosseto (Italië) die staat op 13.90. Dit is een snelle tijd, zeker voor een eerste jaars, maar het is niet onmogelijk en ik zal er volledig voor gaan! Ook hoop ik natuurlijk mijn nationale titel te prolongeren”.

“Na een lange tijd voetballen stapte je over naar atletiek. Hordenlopen doe je nu sinds een jaar of 3 zoals je omschrijft als serieus. In dit verband is de volgende vraag aan je wat je als het grootste verschil ervaart tussen dat van een teamsporter in vergelijking met dan van nu als individuele sporter?
Het grootste verschil vind ik dat je bij atletiek echt op jezelf bent aangewezen en je het 100 procent voor jezelf doet. Dus moet je bij een individuele sport als atletiek ook zelf je problemen oplossen. Bij voetbal daarentegen als je een fout maakt, kan een teamgenoot het nog voor je oplossen”.

 “Kun je ook een inkijkje geven hoe in deze fase van voorbereiden op het zomerseizoen een trainingsweek van jou er uitziet”?
Mijn trainingsweek bestaat uit 6 dagen trainen, op maandag train ik niet want dan werk ik. Op Dinsdag staan er tempotrainingen op het programma, dit betekent loopjes die variëren tussen de 300 en 100 meter, deze training is voornamelijk bedoeld om tolerantie op te bouwen tegen verzuring. Woensdag doe ik krachttraining, omdat ik van mezelf al vrij sterk ben staan deze vooral in het teken van snelle krachtoefeningen zoals snatchen. Op Donderdag loop ik horde, dit zijn voornamelijk veel hordes zodat ik op de laatste paar hordes hetzelfde kan leveren als op de eerste paar hordes. Vrijdag is meestel een sprongwerktraining. Zaterdag is of een hordetraining met weinig hordes of een korte sprinttraining dus niet langer dan 100 meter. Zondag is het of een extra rustdag maar meestal een krachttraining”.

 “Hoe combineer je zo’n pittig programma met een opleiding. Heb je daar eigenlijk nog wel tijd voor en hoe heb je dat georganiseerd”
Soms is het wel lastig te combineren met school en werk maar over het algemeen gaat het tot nu toe prima. Wel zit ik in mijn laatste jaar vwo en kan ik doordat ik examens heb helaas niet mee op trainingsstage naar Portugal in april/mei. Ik probeer zoveel als mogelijk mijn vrije tijd te gebruiken om mijn huiswerk te maken, gelukkig houdt mijn trainer, Sven Ootjers, daar ook rekening mee met mijn drukke schoolprogramma”.

“Goed trainen is uiteraard een belangrijke voorwaarde om goed te presteren, maar hoe serieus gaan jullie met belangrijke aanvullende voorwaarden om zoals bijvoorbeeld voeding en medische verzorging e.d. Hebben jullie daar aandacht voor en waar uit blijkt dat”?
Qua medische zorg zit ik naar mijn mening bij een van de beste fysio’s van Nederland, Joost Vollaard. Gedurende het seizoen probeer ik mij minstens 1 keer per week te laten behandelen. Ook meet hij eens in de zoveel tijd mijn verpercentage, als deze te hoog wordt moet ik dus wel op mijn voeding letten maar omdat ik nog maar 17 ben hoef ik nog niet te beginnen aan diëten en dergelijke”.

“Heb je “voorbeelden” van atleten die je erg inspireren om als atleet het maximale uit jezelf te halen en wat spreekt je in die voorbeelden het meest aan?
Eigenlijk heb ik niet echt voorbeelden, maar als ik dan toch iemand zou moeten kiezen zou ik voor de sprinter Kim Collins (41 jaar inmiddels) gaan. Wat mij betreft is hij het ideale voorbeeld van dat je met hard werken en gemotiveerd zijn alles kan bereiken en dat je ongeacht je leeftijd nog wereldtop kan zijn.

“En als laatste item, wat zou je willen zeggen over de Hurdles/Sprint Special?
Voor mij is de Hurdles/Sprint Special een mooie wedstrijd waar ik vorig jaar voor de eerste keer aan meedeed. Het is een van de weinige echte hordewedstrijden in Nederland waar mooie tijden worden gelopen en spektakel gegarandeerd is. Dus als je een atleet bent schrijf je in en kom anders zeker kijken”!

Interview Marijke Esselink

Zondag 23 april 2017 staat de 7e editie van de Hurdles/Sprint Special in Epe weer op de wedstrijdagenda. Zoals gebruikelijk wordt de wedstrijd aangekondigd met een fraaie wedstrijdposter waarop één of twee talentvolle atleten staan die de voorgaande editie aan de wedstrijd deelnamen.
Dit jaar zijn het de A-junioren Dave Wesselink (AV Trias) en Marijke Esselink (AV Archeus) die het wedstrijdgezicht zijn van de 7e editie van de Hurdles/Sprint Special.
Met beide atleten had de organisatie een gesprek in het kader van een nadere kennismaking. Hoe trainen ze, wat zijn hun doelen etc. Het eerste interview is die met Marijke dat onderstaand valt te lezen.

“Marijke je hebt een prima indoorseizoen gedraaid en inmiddels ben je alweer begonnen met de voorbereidingen op het a.s. outdoor seizoen. Wat wil je daarin bereiken en heb je je ook al doelen gesteld die verder weg liggen?
M’n doel dit seizoen is gericht op het halen van de kwalificatie voor het EK U20 in Grosseto (Italië). En dan natuurlijk op de meerkamp. Voor het seizoen 2018 zou ik me, net zoals in 2016 lukte, graag weer willen plaatsen voor het WK junioren”.

“Je hebt gezegd dat je, je zelf op dit moment als meerkampster ziet en je daarin dus verder wilt ontwikkelen. Kun je jezelf er iets bij voorstellen dat je je op 1 discipline zou gaan richten? Bijvoorbeeld specialiste worden op de horden; dat gaat je immers ook heel goed af.
Inderdaad ga ik momenteel helemaal alleen voor de meerkamp. Natuurlijk hordelopen is een prachtig onderdeel maar daar kan ik later nog wel mee verder als de meerkamp niet meer zou gaan. Het scheelt wel dat hordelopen in de meerkamp zit. Dus erop trainen doe ik zou wie zo”.

Van meerkampers is bekend dat ze veel en vaak trainen. Hoe ziet in deze periode een trainingsweek van jou er uit? 
M’n trainingsweek is op dit moment als volgt ingedeeld: 
Maandag en dinsdag train ik s' avonds bij mijn eigen vereniging. Op maandagavond voer ik een sprint- en speerwerpopdracht uit en eindig ik met een circuittraining.

Op de dinsdag staan hoogspringen, kogelstoten en een krachttraining op het menu.
Woensdag heb ik een rustdag en op donderdag en vrijdag train ik op Papendal.
Donderdag train ik horden, verspringen, kogelstoten en speerwerpen.
Vrijdags doe ik krachttraining en loop ik tempo's.
Zaterdag is dan weer een rustdag en zondag doe ik een bosloopje. Lekkere weekjes dus”.

“Is er met zo’n pittig programma eigenlijk nog wel tijd voor een opleiding en hoe heb je dat georganiseerd”?
Ik zit op een topsportschool, het Johan Cruyff College in Enschede. Op deze school zitten alleen maar sporters, zoals ik. De school zorgt dat je makkelijker vrij kan krijgen bijv. voor trainingskampen. En je kan ook toetsen uitstellen als dat nodig is. Ik train bijv. op donderdag en vrijdag op Papendal. Die dagen ga ik dan ook niet naar school”.

“Goed trainen is uiteraard een belangrijke voorwaarde om goed te presteren, maar hoe serieus ga je om met belangrijke aanvullende voorwaarden zoals bijvoorbeeld voeding en medische verzorging e.d. Heb je daar aandacht voor en waar uit blijkt dat”?
Op m’n voeding letten deed ik altijd al wel een beetje. Ook omdat mijn moeder er veel rekening mee houdt. Sinds dat ik op Papendal zit wordt er veel gekeken naar de medische kant. bijv. via bloedonderzoek.  Hieruit kan bijvoorbeeld naar voren komen dat je van bepaalde vitamines of mineralen meer nodig hebt. Je voedingspatroon kan je er dan op aanpassen”.

Heb je ook “voorbeelden” van atleten die je erg inspireren om als atleet het maximale uit jezelf te halen en wat spreekt je in die voorbeelden het meest aan? 
Lang hoef ik daar niet over na te denken. Ik ben groot fan van de Britse Jessica Ennis , een geweldige meerkampster die zichzelf met o.a. een Olympische titel in 2012 in Londen echt bewezen heeft als één van de grootste meerkampsters ooit.  Ze kan overigens ook heel goed hordelopen”!

“Tenslotte nog een laatste item, wat zou je willen zeggen over de Hurdles/Sprint Special waaraan je al vanaf je D-junioren leeftijd aan mee hebt gedaan?
De Hurdles/Sprint Special is een geweldige wedstrijd voor de hordelopers. Het is anders dan andere wedstrijden omdat er alleen maar hordelopers en sprinters komen. Ik zelf liep hierdoor altijd hele snelle tijden”!

  ET51878

erepodium 5e Hurdles Special met winnares Marijke Esselink en de nrs 2 en 3 Kyara Bijker (li) en Emma Oosterwegel (re.)

Dave Wesselink en Marijke Esselink blikvangers op de 7e Hurdles/Sprint Special

De blikvangers op de posters en social media uitingen van de 7e Hurdles Special op zondag 23 april a.s. in Epe zijn de A-junioren Dave Wesselink van AV Trias uit Heiloo en Marijke Esselink van AV Archeus uit Winterswijk.
Dave maakt een stormachtige ontwikkeling door en doet na een periode van heel lang voetballen nu serieus 3 jaar aan atletiek. Vorig jaar was hij voor het eerst op de Hurdles/Sprint Special aanwezig voor zijn specialiteit de 110m horden. Hij vocht daar een verbeten strijd uit met z’n grote concurrent Luuk Peters van AV Pec 1910.
Dave werd dit jaar bij de A-junioren Nederlands Kampioen op de 60m horden indoor; Luuk moest de finale vanwege een hamstringblessure helaas aan zich voorbij laten gaan.
Hopelijk kunnen ze in Epe weer strijden om de winst. En wie weet, weten ze het scherpe wedstrijdrecord van Sybren Blok van PAC uit Rotterdam met 14.26 te breken.
Wie de wedstrijdrecords er op de Sprint/Hurdles pagina van de Hortas website er verder op na slaat ziet dat Marijke Esselink als C-juniore (in 2014) in bezit is van het 80m wedstrijdrecord. Ze noteerde in de 4e editie van dat jaar een snelle 11.76.
Op alle edities was Marijke in Epe van de partij op de unieke nationale horden/sprint wedstrijd in Epe. Marijke heeft tegenwoordig de meerkamp als specialiteit en weet dat de horden in deze discipline een belangrijk sleutelonderdeel is. Een goed begin op dit onderdeel kan vleugels geven. De meest recente goede prestatie noteerde Marijke tijdens het NK meerkamp dit indoorseizoen.  Met Emma Oosterwegel van AV Daventria vocht ze een mooie strijd uit om de titel. Emma werd Nederlands Kampioene en Marijke won een mooie zilveren plak. Marijke traint tegenwoordig op nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem. Met teamgenoten is ze tijdens de 7e Hurdles/Sprint Special op trainingsstage, die ze tot haar groot spijt dan voor het eerst moet missen.

Met beide atleten zullen we binnenkort via een interview nader kennis maken.

Facebook-post1

 

7e Hurdles/Sprint Special op zondag 23 april

Met het oog op de overvolle wedstrijdkalender heeft het even geduurd voordat de organisatie van de Hurdles/Sprint Special opnieuw heeft besloten tot de organisatie van een volgende editie van deze succesvolle wedstrijd.
“Hij” komt er…..en deze 7e editie gaat plaatsvinden op zondag 23 april 2017.
Voor veel atleten is dit een goede gelegenheid om voor het losbarsten van de competities in de verschillende categorieën een wedstrijd te doen op horden en/of sprintonderdelen. Het is ook een goede voorbereiding op het NK Meerkamp dat al geprogrammeerd staat in het weekend van 13/14 mei. Evenals vorig jaar zijn ook sprintdisciplines weer onderdeel van het programma. Echter…….het hordenlopen blijft wèl nadrukkelijk de basis van het wedstrijdconcept.
Dat betekent ook dat podiumplaatsen alleen zijn weggelegd voor die atleten die zich inschrijven voor een 2-kamp waar minimaal één hordendiscipline deel van uitmaakt.
Het wedstrijdprogramma is verder zo aangepast dat A-junioren en Senioren in de gelegenheid worden gesteld om twee maal een korte hordenrace te lopen. De D-junioren categorie ius buiten het programma is gelaten. Zij kunnen eventueel op onderdelen deelnemen bij de C-junioren.

Poster A1 Hortas Website

 

 

Het volledige wedstrijdprogramma van de 7e Sprint/Hurdles Special op 23 april 2017 ziet er als volgt uit:

Junioren A en Senioren (J/M en M/V)
2-kampen:
> 100/110m horden 2x
> 100/110m horden  met 100m of 400m sprint
> 400m horden met 100m of 400m sprint
> 100/110m horden  met 400m horden


Individuele onderdelen:

> 100/110m horden
> 400m horden
> 100m sprint
> 400m sprint

Junioren C/B:
2-kampen jongens
> 100/110m horden met 100m sprint
> 100/110m horden met 300/400m horden
> 300/400m horden met 400m sprint


2-kampen meisjes
> 80/100m horden met 80/100m sprint
> 80/100m horden met 300/400m horden
> 300/400m horden met 400m sprint


Individuele onderdelen J/M:
> 80 of 100/110m horden
> 300/400m horden
> 80 of 100m sprint
> 400m sprint

De inschrijving via www.atletiek.nu opent vanaf 15 maart; de inschrijving sluit op 20 april 2017.

Regen spelbreker op 6e Hurdles/Sprint Special

maar mooie prestaties trekken aan het langste eind!

De Hurdles/Sprint Special in Epe op zondag 22 mei jl. gaat de boeken in als een wedstrijd waar regen op z’n tijd een storende factor was, maar waar goede prestaties uiteindelijk zegevierden.
Zo’n 225 deelnemers namen aan de wedstrijd deel, die aangenaam verrast waren over de mogelijkheid om direct na de eigen serie de race via een 2-tal beeldschermen terug te kunnen zien.

HS2016-1

Racebeelden die binnenkort ook beschikbaar komen via het you tube video kanaal https://www.youtube.com/user/hortashurdles . De vaste fotografen Ed Turk en Evert Woutersen zorgden weer voor mooie fotoreportages die terug te zien zijn via resp. de links:
http://www.edturk.com/2016/160522-hurdles/index.html en
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.586380951539523.1073741918.177255549118734&type=3
Organisatorisch verliep de wedstrijd prima op schema en waren uitslagen in een mum van tijd beschikbaar. De vele, vaak ook spontane, vrijwilligershanden hebben daar zeker aan bijgedragen. De enkele atleet tenslotte die de pech had zich te blesseren werd als vanouds goed opgevangen door partner Isokin Fysiotherapie en Training uit Apeldoorn.


Deze 6e editie was tevens een try out van een nieuw programma. Naast de hordendisciplines stonden namelijk deze keer ook sprintonderdelen op het programma.
De hordendiscipline bleef echter wel het sleutelonderdeel om in aanmerking te komen voor de rangschikking in de einduitslag van de 2-kampen voor alle categorieën.
De winnaars ontvingen hiervoor van supplier Runnersworld een waardebon en kregen samen met de nummers 2 en 3 een uitnodiging om het erepodium te betreden voor uitreiking van de bijbehorende medaille.
Voor het eerst werd dit keer aan de verbetering van een Hurdles Special baanrecord een bonus van
€ 25 of € 50 gekoppeld. Dit laatste met dank aan sportsite Losse Veter die ook in de startnummers had voorzien.
Traditiegetrouw tenslotte vielen er zowel bij de CD jongens en –meisjes als bij de AB-junioren en senioren (M/V) 4 dagprijzen te vergeven waar alle, ook sprintende, atleten voor in aanmerking kwamen. De 4 winnaars kregen een prachtige beker overhandigd.

Onderstaand enkele hoogtepunten van de wedstrijd. Te beginnen met de winnaars van de Dagprijzen en de verbeterde baanrecords

Dagprijzen en Hurdles Special Baanrecords
AB-Junioren/Senioren
B-junior Luuk Peters (AV Pec 1910) en A-junior Maayke Tjin A-Lim (Nea Volharding) kregen aan het einde van de dag in deze categorie de Dagprijs uitgereikt.
Luuk voor zijn 110m hordenprestatie van 14.04 waarmee hij in de allertijdenlijst steeg naar plek 3. Met die tijd bleef hij slechts 0.07s (!) verwijderd van het Nationaal record van Robin Korving. Maayke won de Dagprijs dankzij haar 100m horden hordenprestatie van 13.94.
De atleten ontvingen de Dagprijs uit handen van………Robin Korving die ook zichtbaar content en complimenteus was over het niveau van de prestaties.HS2016-4
felicitaties van Robin Korving voor Maayke Tjin A-Lim
CD-Junioren
In deze categorie ook Dagprijzen met 2 sterke winnaars. Bij de meisjes kreeg Zoë Sedney (AVR Ilion) de Dagprijs voor haar 300m hordenprestatie. Op dit onderdeel klom ze met haar tijd van 44.03 naar plek 3 op de allertijdenlijst. Daarnaast presteerde ze met 10.14 goed op de 80m, maar bij de MB ook op de 100m horden. Ook deze afstand won ze namelijk, in een tijd van 14.25.
Bij de jongens was de Dagprijs voor D-junior Mark van der Linden (Haag Atletiek). Ook zijn tijd van 11.71 op de 60m horden was goed voor plek 3 op de allertijdenlijst. Mark zette tevens een fraaie 42.81 neer op de 300m horden.

 

HS2016-3
Zoë Sydney en Mark van der Linden trotse dagprijswinnaars

Hurdles Special Baanrecords
Door de winnaars van de Dagprijzen werden 5 nieuwe Hurdles Special records verbeterd.
Luuk Peters, Maayke Tjin A-Lim, Zoë Sydney en Mark van der Linden (2x) ontvingen hiervoor een bonus.

 

HS2016-6
Luuk Peters op weg naar een nieuw Hurdles Special record van 14.04 op de 110mh

Prijswinnaars 2-Kampen
In alle categorieën was er voor de winnaars een waardebon van Runnersworld beschikbaar en medailles voor de nummers 1, 2 en 3.
Om winnaar te kunnen worden van een 2-kamp was deelname aan een hordendiscipline voorwaarde. De punten hiervoor samen met het hoogste aantal punten voor (nog) een hordenonderdeel en/of sprintonderdeel was bepalend voor de einduitslag.
De einduitslag van de 2-kampstrijd is onder uitslagen op deze pagina te vinden.

 

HS2016-5


Sven Roosen rechts en Robin Boersma 1e en 2e op de C-junioren 2-kamp

Alle (individuele) overige uitslagen staan online op www.atletiek.nu.

High-lights Sprintprestaties
Als try-out had de organisatie in deze 6e editie ook een aantal sprintonderdelen aan het programma toegevoegd. Voor de CD’s was dit een 60 of 80m en voor de AB-junioren en Senioren een 100 en 400m. De atleten konden ook een sprintonderdeel kiezen als onderdeel van de 2-kamp mits ook een hordendiscipline hiervan deel uitmaakte.
Er viel in de diverse categorieën een aantal prima sprintprestaties te noteren.
Senior Maarten Stuivenberg (TeamSotra/VAV) noteerde op de 100m een nieuw pr van 10.81 (+0.3) en bleef daarmee voor Sybren Blok (PAC) voor, die finishte in 10.88. Ook A-junior Roelf Bouwmeester (SV Veendam) noteerde in dezelfde serie een sterke 10.88. Hij won daarmee voor Jim van Gorkum (Spado) die tot 11.00 kwam.

 

HS2016-2
100m strijd met van rechts naar links Maarten Stuivenberg, Roelf Bouwmeester en Sybren Blok


Op de 400m bij de Mannen was er met 47.87 opnieuw een sterke eindtijd voor Maarten Stuivenberg (TeamSotra-VAV). B-junior Richard Meuleman (Isala) won de 400m bij de JA in 50.98.
De snelste tijd bij de MB op de 100m was voor Marijke Esselink (Archeus); ze noteerde 12.67 (0.0).
Een goede prestatie bij de MD kwam op naam van Wies Rosenberg (AV Tempo). Zij raffelde de 60m af in een tijd van 8.66 direct gevolgd door Bente Madderom (AV Trias) die 8.68 noteerde.


Kleedkamergesprek met Maayke Tjin A-Lim en Luuk Peters!

 ED67050

 

Tijdens de Hurdles/Sprint Special op 22 mei jl. konden CDB-junioren na afloop van de korte horden- en sprintnummers meedoen aan een zogenaamd kleedkamergesprek.
De organisatie had Maayke Tjin A-Lim en Luuk Peters, als onder meer deelnemers  aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in Utrecht 2013 en Tbilisi (Georgië) 2015 bereid gevonden hun nog jonge atletiekervaringen  te delen met de beoogde doelgroep.
Onder leiding van Brendan Troost (o.a. trainer-coach van het ATR Rotterdam) konden jonge atleten vragen stellen aan Maayke en Luuk over alles wat hen bezig houdt op weg naar het worden van een betere atleet. Er namen zo’n 15 atleten deel en vragen als wat eet je, hoe laat ga je naar bed tot en met vragen direct verband houdend met training en techniek kwamen allemaal voorbij.
Het was een leuk en leerzaam half uurtje.

 

 

 ED67052

leren van Maayke en Luuk over hun atleet ervaringen

 

Wedstrijd promotie-/beeldmateriaal 6e Hurdles/Sprint Special weer gereed!

Traditiegetrouw komt de organisatie van de Hurdles Special in het indoorseizoen met promotie-/beeldmateriaal voor de volgende editie van de wedstrijd.
Dat is dit jaar niet anders. Onder meer op de C- en D-Spelen in OmniSport op 23/24 januari en de traditionele wedstrijd van AV Pec een week later in OmniSport zal er op de wedstrijd aandacht worden gevestigd.
Er is dit jaar, t.w. op zondag 22 mei in Epe, met de 6e editie een primeur!
Voor de eerste keer staan er dan namelijk ook sprintonderdelen op het programma.
De hordendiscipline blijft echter het sleutelonderdeel voor de wedstrijd met name ook wanneer het gaat om de verdeling van prijzen.
In een afzonderlijk bericht over het volledige programma hierover elders op de site meer.

Tenslotte dankt de organisatie wederom breedinbeeld CREATIES  (www.breedinbeeld.nl) voor het weer zeer geslaagde beeldmateriaal.

6e Hurdles/Sprint Special op zondag 22 mei: Nieuw Concept!

Na 5 jaar alleen maar hordendisciplines slaat de organisatie van de Hurdles Special met haar succesvolle wedstrijd een nieuwe weg in.  Door de samenwerking met het Sprint/Hurdles Team van TeamSotra kent de 6e editie niet alleen hordenonderdelen maar ook sprintonderdelen.
Eén en ander neemt niet weg dat hordenlopen nadrukkelijk de basis blijft van het wedstrijdconcept.
Podiumplaatsen zijn namelijk alleen weggelegd voor die atleten die zich inschrijven voor een 2-kamp waarvan minimaal één hordendiscipline deel uitmaakt.

Het volledige wedstrijdprogramma van de 6e Sprint/Hurdles Special in het nieuwe concept is als volgt:

Junioren AB/Senioren
2-kampen:
> 100/110m horden  met 100m of 400m sprint
> 400m horden met 100m of 400m sprint
> 100/110m horden  met 400m horden

Individuele onderdelen:
> 100/110m horden
> 400m horden
> 100m sprint
> 400m sprint

Junioren D:
2-kampen jongens
> 80m horden met 80m sprint
> 80m horden met 300m horden
> 300m horden met 80m sprint
2-kampen meisjes
> 60m horden met 60m sprint
> 60m horden met 300m horden
> 300m horden met 60m sprint

Individuele onderdelen meisjes/jongens:
> 60 of 80m horden
> 300m horden
> 60 of 80m sprint

Junioren C:
2-kampen jongens
> 100m horden met 100m sprint
> 100m horden met 300m horden
> 300m horden met 100m sprint


2-kampen meisjes
> 80m horden met 80m sprint
> 80m horden met 300m horden
> 300m horden met 80m sprint


Individuele onderdelen meisjes/jongens:
> 80 of 100m horden
> 300m horden
> 80 of 100m sprint

De inschrijving via www.atletiek.nu opent vanaf 1 april; de inschrijving sluit op 15 mei 2016.

 

Bijgewerkte wedstrijdrecords

De wedstrijdrecords van de Hurdles Special zijn weer bijgewerkt. Klik hier voor de actuele records:

 ET52036

Beeld en geluid van/op de 5e Hurdles Special in Epe

Op de 5e Hurdles Special werd een groot aantal interviews gedaan met atleten. Na z’n demonstratie nam 110m horden atleet Erik Leeflang er als gastspeaker diverse voor z’n rekening, maar ook Vera van Geenen van Losse Veter was hiervoor present. Inmiddels zijn verschillende van haar interviews te zien op www.losseveter.nl. Alle interviews zijn inmiddels verzameld en onder headlines te vinden.

 

 ED51977

Hurdles Special baanrecordwinnaars Inge Drost en Sybren Blok met gastspeaker Erik Leeflang en mede organisator Betty Hofmeijer

Naast het eerder gepubliceerde foto-album van Evert Woutersen is ook de fotoreportage van vaste en trouwe fotograaf Ed Turk beschikbaar gekomen. De rechtstreekse link naar zijn reportage van de 5e Hurdles Special  is:

http://www.edturk.com/2015/150426-hurdles/index.html
Wie wat verder rondneust op zijn sportfotografie site kan lezen dat hij een fervent hordenatleet en –liefhebber is.

Hortas heeft door de jaren heen via haar eigen you tube kanaal een groot aantal afspeellijsten met  filmopnames van vooral hordenonderdelen opgebouwd. Gelet op het aantal weergaven is inmiddels bij diverse atleten bekend dat ook vele filmpjes van de afgelopen 5e  Hurdles Special beschikbaar zijn.
Voor degenen die het kanaal nog niet kennen; de rechtstreekse link is: https://www.youtube.com/user/hortashurdles

 

  

5e Editie Hurdles Special; opnieuw groot succes in Epe!

 

De 5e editie van de Hurdles Special in Epe, die Hortas in samenwerking met AV Cialfo op zondag 26 april organiseerde, is opnieuw een groot succes geworden. Het aantal inschrijvingen doorbrak dit jaar voor het eerst de grens van 300. Een signaal voor de organisatie dat het evenement nog steeds een groeiende belangstelling geniet. De sfeer op de wedstrijd was er daardoor één van veel levendigheid. Een prettige constatering en een goede ambiance voor mooie prestaties. Even leek het er met een flinke hoosbui op dat de weersomstandigheden een herhaling zou worden van de editie in 2014 maar eenmaal droog, bleef het ook droog. En met in het algemeen weinig (mee)wind waren de omstandigheden verder prima om goede resultaten neer te zetten.
Die bleven dan ook niet uit…...

EYOF en EJK Limiet
Dat liet o.a. Ramsey Angela van PAC bij de JB op de 110m horden zien. In de eerste heat (die terug te zien is op de hortas hurdles you tube pagina via url: https://youtu.be/zEl8tM1W91c ) bleef Ramsey met een tijd van 14.23 (+0.4) ruim onder de gestelde limiet voor de EYOF in Tbilisi (Georgië) da van 25 juli tot en met 1 augustus plaats vindt. Een prachtige 400m horden prestatie was er vervolgens voor JA Nick Smidt, die lid is van AAC’61 en vanaf de oprichting traint bij de RTC Loopacademie Noord. Hordentrainingen doet Nick bij de onderbouw van RTC sprint/hurdles team Sotra. In z’n eerste race van het seizoen wist hij meteen de 400m horden limiet van 52.93 voor het EJK in Eskilstuna van 16 t/m 19 juli te slechten. Hij bleef daar met een tijd van 52.59 ruimschoots onder. De race is terug te zien via https://youtu.be/fsx9C7kVK2c.
De enige serie van de dag waar de toegestane rugwind teveel was (+3.3), was die met MA Inge Drost van Ilion. Helaas kon hierdoor haar 13.75 niet bijgeschreven worden als eindtijd waarmee aan de EJK eis van 13.92 zou zijn voldaan. Maar ongetwijfeld zal ze met toelaatbare wind in een latere race hieraan alsnog aan gaan voldoen.

9 Hurdles Special Records
Het lijstje met Hurdles Special Records werd ook dit jaar weer flink opgeschud. Vanwege het eerste lustrum was aan een verbetering van een record een premie verbonden, beschikbaar gesteld door sponsor LeanEnt. Aan het eind van de dag kon de balans worden opgemaakt. Op zes lange en drie korte hordenonderdelen werd een bestaand record verbeterd
een 4-tal Hurdles Special Record winnaars

een 4-tal Hurdles Special Record winnaars

Dagprijzen
Ook dit jaar kende de Hurdles Special organisatie aan de 4 best presterende atleten in de categorieën meisje en jongen CD en AB-jun/sen meisje/vrouw en jongen/man een dagprijs toe. Voor de editie 2015 werden de prijzen toegekend aan:

> MD Nina Franke voor haar prestaties/winst op zowel de 2-kamp 60m horden als 300m horden
> JD Kai van Gaalen voor zijn 80m hordenprestatie van 11.97s waarmee hij opklom naar plaats 11 op de allertijdenlijst
> MA Inge Drost voor haar prestaties/winst op de 2-kamp 100m horden en 400m horden
> JB Ramsey Angela voor zijn 110m hordenprestatie waarmee hij o.a. voldeed aan de EYOF-limiet

30 Podiumplaatsen

Erepodium 300m horden MC

erepodium 300m horden MC

30 maal betrad een atleet/atlete het erepodium om voor een overwinning of 2e of 3e plaats in het zonnetje gezet te worden. Sponsor Runner’s World speelde hierin een belangrijke rol; alle 1e prijswinnaars ontvingen een cadeaubon en voor iedere atleet op het erepodium was er een spiketas.

Erepodium 80mH
erepodium 80m horden 2-kamp JD, met in het midden dagprijswinnaar Kai van Gaalen

Erik Leeflang, Vera van Geenen èn foto’s en video’s
De 5e Hurdles Special werd opgeluisterd door 110m horden atleet Erik Leeflang.
Rondom het middaguur verzorgde hij een hordendemonstratie. Erik vertelde over een aantal belangrijke trainings-technische aandachtspunten en hoe en hoe vaak hij daaraan in zijn trainingen aandacht besteed. De uitleg werd vervolgens onder toeziend oog van vele belangstellenden in praktijk gedemonstreerd. Na de demonstratie verruilde Erik zijn atletenrol voor die van gastspeaker en in die hoedanigheid interviewde hij menig atleet.

De Hurdles Special organisatie was ook erg ingenomen met de komst van Vera van Geenen van Losse Veter. Die aanwezigheid zorgde voor een positieve impact op het succes van goede wedstrijdresultaten. Inmiddels zijn op de populairste site over hardlopen en atletiek interviews met diverse atleten te zien. Dat geldt ook voor de fotoreportages van de fotografen Ed Turk en Evert Woutersen. Op de hurdles special pagina van hortas zijn de foto’s te zien, eveals video opnames van een groot aantal races. De video opnames zijn gemaakt door Frank van Gasteren en zijn terug te vinden op het hortas hurdles you tube kanaal.

Alles overziend kan de Hurdles Special organisatie terugzien op een zeer geslaagd evenement met goede voorwaarden om zowel kwalitatief goed te presteren als ook kwantitatief veel deelnemers te trekken waarvoor goede aandacht is. De medische verzorging via sponsor Isokin was uitstekend en er heerste een goede, informele sfeer. Dit dankzij een professioneel team van jurymensen, dito secretariaat en onmisbare ondersteuning van veel vrijwilligers waaronder ook diverse ouders van deelnemende atleten.
Jury
Goede jury, onmisbaar voor een goed lopende wedstrijd

 

 

 

 

 


Hurdles Special 2015: Foto Impressie Ed Turk

 

Ramsey Angela en Nina Franke; twee van de vier Dagprijswinnaars van de 5e Hurdles Special

  ET52530
 

Nick Smidt op weg naar de limiet voor de EJK in het Eskilstuna van 16 t/m 19 juli

  E859659
 

Nieuw Hurdles Special baanrecords werden beloond met een premie. Nina Franke, Nick Smidt, Noortje Rijken en Hanneke Oosterwegel slechten een beste prestatie op een lang hordenonderdeel. Ramsey Angela deed dat op de 110m horden.

  ET52480
 

Blije dagprijswinnares en goed voor een Hurdles Special record op de 400m horden Inge Drost samen met Sybren Blok die ook zijn eigen Hurdles Special record aanscherpte

  ET52138
 

MD Nina Franke was op de Hurdles Special succesvol op zowel de 60m horden als de 300m horden. Op beide onderdelen werd ze 1e.

  ET51977
 

Elbert Voogd links (sponsor Runnersworld) en trainer-coach Michel Knobbe (AV Daventria en onderbouw RTC Sotra) samen op de foto met de medaillewinnaars op de 100m vrouwen Nicole Schoute, links, en winnares Nancy van Petersen

  ET51928
 

Erik Leeflang, geconcentreerd in aktie, demonstreert z’n bijtrekbeen

  ET51745
 

Ramsey Angela in de stromende regen succesvol op weg naar de EYOF-limiet 2015 die in Tbilisi (Georgië) van 25 juli tot en met 1 augustus wordt gehouden

  EJ52771
 

Inge Drost voldeed met 13.73 ruimschoots aan de EJK limiet, maar deed dat helaas met een meewind van 3.3m. Op de 400m horden had ze een sterk eindstuk en bracht ze met 1.01.14 een nieuw Hurdles Special record op de klokken.

  EJ52724
 

110m horden atleet Erik Leeflang tijdens zijn demonstratie horden.

  ED51919

Uitslagen Hurdles Special 2015

De uitslagen van de Hurdles Special 2015 zijn te zien op de volgende pagina: http://hortas.nl/hurdles-special/uitslagen

 EJ53041

Premie op elk Hurdles Special Record 2015.

Na 4 jaar Hurdles Special staat er een mooi lijstje hordenrecords in de diverse leeftijdscategorieën op rij. Records zijn er echter om verbroken te worden en de organisatie grijpt de lustrumeditie aan om de verbetering van een record extra te waarderen.

Een aanscherping van een record houdt in dat de atleet/atlete een premie tegemoet kan zien van € 25,00.

Trouwe sponsor LeanEnt (www.leanent.nl)  maakt dit initiatief mogelijk!

 ED00580

Deelnemers Up-Date Hurdles Special na sluiting voor inschrijving

De 5e Hurdles Special op zondag 26 april is qua deelnemersaantal een ongekend succes. Bij de sluiting van de inschrijftermijn (t/m 19 april) zijn er ruim 290 aanmeldingen geregistreerd. Dat is ruim 20% meer dan op de wedstrijd van vorig jaar. Toen was dat ook al een ruime recorddeelname. Ook dit jaar zijn vele nationaal (indoor)kampioenen van de partij evenals winnaars van zilver en brons en finalisten. Een greep uit het deelnemersveld:

Sybren Blok, Wessel Boons, Marieke Husslage, Noortje Rijken, Eefje Boons, Maayke Tjin à Lim, Nancy van Petersen, Inge Drost, Mathilde Terleth, Hanneke Oosterwegel, Nick Smidt, Rens van der Schaaf, Arend-Jan Spierenburg, Luuk Peters, Ramsey Angela, Bryan Pronk, Kyara Bijker, Emma Oosterwegel, Loek van Zevenbergen, Tamara Bos, Marijke Esselink……

Kortom veel mooie namen om er spannende races van te maken.
Na-inschrijven is alleen mogelijk als er ruimte in de series is. Daarover kan per email bij Betty Hofmeijer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) info ingewonnen worden.

 ED00639

Erik Leeflang actief op 5e Hurdles Special met demonstratie en als gast speaker

110m Hordenatleet Erik Leeflang zal de 5e Hurdles Special op zondag 26 april komen opluisteren.  Erik zal in de middagpauze een hordendemonstratie verzorgen.
Wat doet hij bijv. in zijn trainingen voor verbetering van z’n opzwaaibeen en wat voor z’n tweede, bijtrekbeen. Heeft hij speciale oefeningen voor de afzet?
Erik heeft als hordenatleet (korte horden) een moeilijke periode achter de rug. Hij kreeg twee zware blessures kort na elkaar te verwerken. Hij is thans weer geheel fit en zal dit seizoen opnieuw z’n come-back maken en bezien of hij zijn nationaal indoorkampioenschap van 2013 weer een mooi vervolg kan geven.
Een andere kwaliteit van Erik is praten, het liefst over atletiek en in het bijzonder natuurlijk over hordenlopen. De Hurdles Specialorganisatie heeft Erik bereid gevonden als “vrije” speaker op te treden. Met atleten korte praatjes maken over bijvoorbeeld de gelopen races of over ambities, doelen en,  wie weet,  over een behaalde limiet voor een internationaal toernooi!
Kortom,  we denken met Erik nog meer sfeer te kunnen brengen in de wedstrijd!
Wie het leuk vindt om meer te weten over Erik kan een kijkje nemen op z’n website: www.erikleeflang.nl

erik leeflang

Hurdles Special opnieuw aangewezen wedstrijd om internationale limieten te scoren

Ook dit jaar heeft de Atletiek Unie de Hurdles Special aangewezen als wedstrijd die in aanmerking komt voor het behalen van een limiet voor een internationaal (jeugd)toernooi.
Dat zijn er in 2015 nogal wat, namelijk:

EK <23 in Talinn 2015-301 
EJK in Eskilstuna   2015-302
EYOF in Tbilisi   slider logo
WK senioren in Beijing   2015 World Championships in Athletics logo

De benodigde limieten voor uitzending (onder voorwaarden) zijn:

 

EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN < 23 VAN  9 T/M 12 JULI IN TALINN (ESTLAND)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VROUWEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100M HORDEN MEISJES (0.842CM)

-

13.48

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.762CM)

 

-

57.95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANNEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110m HORDEN JONGENS OP (1.06.7CM)

 

13.78

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.914CM)

 

-

50.75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN JUNIOREN 16 TM 19 JULI IN ESKILSTUNA (ZWEDEN)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEISJES:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100M HORDEN MEISJES (0.842CM)

-

13.92

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.762CM)

 

-

59.56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JONGENS:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110M HORDEN JONGENS (0.99CM)

-

13.88

 

 

 

 

 

 

110m HORDEN JONGENS OP (1.06.7CM)

 

14.36

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.914CM)

 

-

52.93

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUR. JEUGD OLYMP. FESTIVAL (EYOF)  25 JULI TM 1 AUGUST. IN TBILISI (GEORGIE)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEISJES:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100M HORDEN (0.762CM)

 

-

14.20

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.762CM)

 

-

62.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JONGENS:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110m HORDEN (0.914CM)

 

 

14.45

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.842CM)

 

-

55.95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WERELD KAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN  22 TM 28 AUGUSTUS IN BEIJING (CHINA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VROUWEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100M HORDEN (0.842CM)

 

-

13.00

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.762CM)

 

-

55.70

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANNEN (NEO'S)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110m HORDEN (1.06.7CM)

 

 

13.47

 

 

 

 

 

 

400M HORDEN (0.842CM)

 

-

49.50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

New Balance supplier shirts 5e Hurdles Special

Als bij alle voorgaande edities van de Hortas wedstrijd hebben atleten die voorinschrijven de mogelijkheid om aan te geven of ze in bezit willen komen van een uniek, gratis, Hurdles Special shirt.
De organisatie is er zeer content mee de deelnemende atleten die tijdig (t/m 10 april a.s.) inschrijven ook deze 1e lustrumeditie een mooi, gratis, kwaliteit shirt te kunnen verstrekken.

Speciale dank gaat in dit verband uit naar New Balance (www.newbalance.nl)

shirt2005voor

Echter ook andere, trouwe sponsoren en suppliers willen we zeker niet tekort doen!
In dit verband is er alle dank voor:

Isokin Training & Fysiotherapie (www.isokin.nl)
op de wedstrijddag aanwezig voor deskundige medische support

Breed in Beeld Creaties (www.breedinbeeld.nl)
verstrekker van alle mooie promotie- en beeldmaterialen

LeanENT (www.leanENT.nl)
sponsoring Hurdles Special Records waarover later meer info op de web-site

RunnersWorld Apeldoorn (www.runnersworld.nl)
van begin af aan de sponsor van de nummers 1 op het erepodium en shirtsupplier

Losse Veter (www.losseveter.nl)
als promotor van het evenement en plaatsing van informatie en verslaggeving

Heliks Software/Consult (www.heliks.nl)
sponsor-supplier beheert de website en ondersteunt het wedstrijdsecretariaat

shirt2015achter

Pagina 1 van 3

Sponsoring

TS-logo-2