'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Bronzen plak op 300m horden voor Robin en Emma op C-Spelen

Niet iedereen was er vanwege de zomervakantie even klaar voor, maar het was wel  weer zover.
AAC uit Amsterdam organiseerde ook dit jaar in het 3e weekend van augustus de Nationale C-Spelen op sportpark Ookmeer.
Twee dagen lang een programma met veel concurrentie,  veel series op de korte looponderdelen en kwalificaties op technische onderdelen; dat is wat een goede prestatie zoveel meer glans geeft en zoals een atletiekwedstrijd behoort te zijn! Dat in combinatie met prima weersomstandigheden maakte het weer tot een prachtig weekend in Amsterdam.
Ook voor de Hortas atleten viel er succes te noteren.
 ED49556winnaar Ramsey Angela met Robin Vliem (re.), en Cas Swienink (li.) (voor meer foto's kijk op edturk.com)
 
Op zaterdag kwamen de meisjes aan de start voor de lange horden en waren het de jongens die lieten zien wat ze waard waren op de korte horden. Op de zondag was dat precies andersom.  
Op de 300m horden op zaterdag gingen bij de meisjes 5 hortasatleten van start namelijk Emma Oosterwegel en Iva Klein Baltink van AV Daventria, Marit Fiechter van AV Pec 1910, Lisanne Brouwer van AV Spirit en Esmay Meinders van AV NOP.  Emma en Iva plaatsten zich in de series op resp. tijd en seriewinst voor de finale. Britta de Haan van Clytoneus was met 45.33 de absolute winnares, maar de strijd om het zilver en brons was bijzonder spannend. Isa Videler werd met 46.94 2e voor Emma, die er op het allerlaatste moment nog iets extra wist uit te slepen waardoor ze met 47.12 (0,01s voorsprong op nummer 4!) de 3e plek op haar naam schreef. Later op de dag kreeg ze daarvoor uiteraard de bijbehorende bronzen plak uitgereikt!
Iva werd met een nieuw persoonlijk record van 48.37 keurig 6e. Ook Lisanne bleef in de serie met haar tijd van 49.46 voor het eerst onder de 50s.; een mooi nieuw persoonlijk record derhalve.  Marit finishte in 51.48 en bleef daarbij slechts 0,18s verwijderd van haar beste tijd. Esmay had, zo omschreef ze zelf, nog iets teveel vakantie in de benen en finishte in 52.07.
Op de 300m horden zondag verschenen Robin Vliem van Athlos en Jarno de Groot van AV Flevo Delta  aan de start. Robin liet met winst en een uitstekende 41.10 in de serie al zien dat er met hem rekening gehouden moest worden in de finale. Een verbetering van meer dan 3s van z’n persoonlijk record! Ook Jarno verbeterde zijn p.r. met meer dan 2 seconden tot 47.47. In de finale deed Robin er nog een schepje bovenop en kwam hij tot een heel mooie 40.77 wat hem een bronzen medaille en opnieuw een persoonlijk record opleverde achter resp. Ramsey Angela van Pac en Zwollenaar  Cas Swienink.  
Op zowel de 100m horden voor de jongens als op de 80m horden voor de meisjes ging het hard. Op de 100m horden won  Joris van Gool  van AV Spiridon en zijn van 13.20 was goed voor de snelste tijd ooit gelopen door een C-junior.  Luuk Peters (AV Pec 1910) en Robin Vliem brachten het op deze afstand tot de halve finale. Luuk maakte in de halve finale op het einde een fout waardoor hij een finale plek in rook zag op gaan. Zijn 14.50 in de serie was nl. voldoende geweest om zich voor de eindstrijd te plaatsen.  Volgend jaar dan maar, Luuk is nog 1e jaars. Robin kwam tot tijden van resp. 14.68 in de serie en 14.74 in de halve finale. Jarno liep in de serie een tijd van 16.09.
Op de 80m horden bij de meisjes was Emma Oosterwegel opnieuw dicht bij een podiumplaats; uiteindelijk werd ze met een tijd van 12.28 4e na resp. serie- en een halve finaletijd van 12.54 en 12.31. Iva Klein Baltink (AV Daventria), Lisanne Brouwer (AV Spirit) en Esmay Meinders (AV NOP) brachten het tot de halve finale. Lisanne kwam daarbij tot een tijd van 12.71 (s. 13.03), Esmay tot 13.39 (s. 13.36) en Iva wist helaas niet te finishen na in de serie een tijd van 12.86 op de klokken te hebben gebracht.

 ED48952winnares Britta de Haan met Emma Oosterwegel (re.) en Isa Videler (li.) (voor meer foto's kijk op edturk.com)

Sponsoring

TS-logo-2