'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Afsluiting Hortasseizoen: “met plezier hard werken om beter te worden!”

Woensdag 26 juni werd het Hortas trainingsseizoen 2012/2013 met een bijeenkomst voor atleten en hun ouders  afgesloten. De opkomst in de kantine van AV Cialfo in Epe was weer ouderwets goed  te noemen. De organisatie bood de atleten een  programma waarvoor men deze keer niet op de atletiekbaan in actie behoefde te komen. Onderdeel één van het programma zorgde met soep en broodjes voor de inwendige mens. Het hoogtepunt van het programma was echter een interview met  de twee momenteel stevig aan de weg timmerende oud Hortasatletes  Eefje Boons en Nancy van Petersen. Beide atletes verbeterden dit seizoen o.a. hun persoonlijke records op de 100m horden tot een alleszins respectabel niveau van respectievelijk 14.11 en 13.97. Dat één en ander niet vanzelf is gegaan bleek gaande weg het interview. Het vraaggesprek beoogde een inkijkje te geven in de manier waarop Eefje en Nancy, trainend bij resp. AV Daventria o.l.v. Michel Knobbe en Atletiekschool Sotra o.l.v. Betty Hofmeijer, bezig zijn met hun sport en de voortdurende keuzes die zij hiervoor op uiteenlopend vlak maken. Vragen die in het interview voorbij kwamen gingen over onder andere: *  de indeling van de trainingsweek ( en de plek van plezier daarin) om gemiddeld zo'n 12-15u fysiek aan het werk te zijn  * de pittige combinatie studeren/werken en de sportieve ambities * de betekenis van (preventief) medische begeleiding * de omgang met voeding * de noodzaak van jezelf goed leren kennen en vervolgens het (willen) leren je zelf te verbeteren op       mentaal vlak * de rol van een goed leefritme (slaap) in relatie tot bijv. verleidingen als uitgaan e.d.

2013-6-26 nancy eefje prestatieprogressieNancy en Eefje op weg naar nog betere prestaties.
 De twee atletes konden hun  gehoor goed  uitleggen hoe zij inmiddels hun weg gevonden hebben bij de omgang met dit soort items en de vorderingen die ze hierin gemaakt hebben en nog willen maken. Leuk was dat er vanuit de atleten zelf en hun ouders ook heel actief meegedacht en gedaan werd aan de vraagstellingen. De slotconclusie van de beide atletes was dan ook "Het is voor ons niet echt een opgave om zo met onze sport om te gaan. Met plezier hard werken om beter te worden is ons leven!".

2013-6-26 praktische spelopdrachtenspelopdrachten met zelfvertrouwen

Voorafgaand aan het interview liet Michel Knobbe de atleten zelfvertrouwen ervaren  aan de hand van diverse praktische spelopdrachten. Iedereen had er duidelijk plezier in maar misschien belangrijker: op heel eenvoudige wijze kregen ze een beeld van hoe het met het vertrouwen in eigen kunnen er voor staat. Een ander agendapunt op deze avond was de aandacht voor aansprekende prestaties die werden geleverd op de Nationale C-Spelen Indoor, het NK AB-Junioren Indoor, de Battle of the B's en het Open Gelders Overijssels Kampioenschap.  De C-junioren Emma Oosterwegel (AV Daventria), Elke Molenaar (AV Spirit), Robin Vliem (AV Athlos), Iva Klein Baltink (AV Daventria), Luuk Peters (AV Pec 1910), Jarno de Groot (Flevo Delta) en B-juniore Hanneke Oosterwegel (AV Daventria) werden voor hun prestaties uitgebreid in het zonnetje gezet.

2013-6-26 goede prestaties hortasatletengoede prestaties door Hortasatleten

 De bijeenkomst werd besloten door voorzitter Fred van Gasteren.   Hij  vertelde dat dit trainingsseizoen weer ruim 20 atleten, afkomstig uit 10 verenigingen, de specialistische ondersteuning van de Hortastrainers hebben opgezocht.  Daarmee is voor het tiende jaar op rij het nut van het Hortasaanbod  gebleken.  Ook memoreerde hij het succes van de Hurdles Special die dit voorjaar in de 3e editie een verdere groei in kwaliteit en omvang doormaakte.  Inmiddels worden er plannen uitgewerkt voor de ontwikkelingen en activiteiten van het komende seizoen.  Onveranderd blijft het leidend thema van Hortas:  de ondersteuning van het belang en plezier van de (jonge) hordenlopers!

 

Sponsoring

TS-logo-2