'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Nederlandse titels voor Roos-Sanne en Eefje, Elke wordt 3e

Na het NK Senioren vorige week vond in het Omni Sport in Apeldoorn in het weekend van 23/24 februari het NK Junioren plaats. Het werd een succesvol weekend! Zowel Roos-Sanne Claassen (AV NOP) als Eefje Boons (AV Daventria) werden op hun discipline Nederlands Kampioene! Roos-Sanne pakte de titel op de 400m bij de A-junioren en Eefje deed dat in dezelfde leeftijdscategorie op de 60m horden. Beiden liepen na afloop van hun finale breed lachend het wedstrijdterrein af en stapten later ook op die manier het erepodium weer op.

IMG 7878Roos-Sanne op het podium.eefje boonsEefje na het zien van de uitslag.Roos-Sanne veroverde het kampioenschap na een keurig gelopen tactische race en Eefje deed dat in een zinderende eindstrijd door de gedoodverfde favoriete Nadine Visser te verslaan. Beiden presteerden optimaal door op hun onderdeel in de finale een nieuw persoonlijk record neer te zetten van respectievelijk 57.25 en 8.77s.
A-junior Arend-Jan Spierenburg haalde er qua klassering uit wat er in zat en bereikte na serie, halve finale in de finale uiteindelijk een goede 4e plaats. Geheel tevreden was hij daarover echter niet "ik kon niet zo aansluiten bij de nummer 3 zoals ik graag gewild had om er zodoende een goede tijd uit te slepen. Ik liep nu een tijd van 51.51 terwijl ik vorige week een tijd van 50.84 neerzette. Daar had ik graag ondergedoken. Het was niet echt mijn dag".
A-juniore Marije van Hunenstijn had op het 60m horden onderdeel een teleurstellende dag; in de serie kwam ze hard in aanraking met de eerste horde. Ze kwalificeerde zich met een dikke en later blauwe knie wel voor de finale, maar ging in de finale zelf opnieuw in de fout en finishte uiteindelijk niet. Haar 60m een dag daarvoor verliep een stuk beter. In de halve finale plaatste ze zich met een nieuw persoonlijk record van 7.79 voor de finale. Daarin eindigde ze met 7.87 als 7e. Ook hier deed Eefje goede zaken. Ook zij plaatste zich met 7.78 in de halve finale voor de finale. Daarin scoorde ze met 7.80 een 6e plaats.
Elke Molenaar (AV Spirit) deed het als C-meisje bij de B's op de 800m ook erg goed. Zij wist in een heel mooi pr van 2.14.50 heel knap de 3e en dus bronzen plak te veroveren. Zij kon derhalve wel lachen van oor tot oor.
Ook C-juniore Emma Oosterwegel (AV Daventria) leverde uitstekend werk. Op de 60m horden bij de B-meisjes bereikte zij via een nieuw p.r. van 9.07 de eindstrijd. Ook in de finale presteerde Emma met 9.09 erg netjes; ze behaalde hiermee een 6e stek!
Zus en B-juniore Hanneke Oosterwegel had ook een goed NKJ weekend. Op de 200m liep ze een pr van 26.71 en op de 400m drong ze door tot de halve finales dankzij een nieuw pr in de series van 60.66. In de halve finale werd ze in haar heat 5e in 61.67.
Broer Laurens Oosterwegel maakt het familiefeestje compleet; hij verbeterde in de series op de 60m horden bij de JA zijn pr tot 9.10 en in de series op de 60m tot 7.55. Gerber Loman (AV Cialfo) koos voor het meedoen op zowel de 800 als 1500m en scoorde daar met tijden van 5.07.66 en 2.27.56 twee nieuwe p.r.'s.
Rens van der Schaaf (VAV) kwam terug van een blessure en presteerde op de 60m horden met een pr van 8.95 toch goed. Neflin de Weerdt (AV Athlos) was na ook een lange blessureperiode met zijn 9.20 niet tevreden over zijn optreden en helaas bleef het voor Wessel Boons (AV Daventria) ook bij de w.u. vanwege een enkelblessure.

Sponsoring

TS-logo-2