'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Impressie van Dag 2 van het NK Indoor Senioren

Op de tweede dag van het NK Indoor Senioren in Omni Sport kwamen 4 atleten op de 60m horden  in actie, t.w. Eefje Boons en Sandra Telgt (AV Daventria) en Nancy van Petersen en Marije van Hunenstijn (AV34).

Tijdens de warming-up bleek dat Nancy, Eefje en Marije bij elkaar en ook nog eens naast elkaar in de 1e van 3 series van start gingen. Het horden veld was erg sterk met onder andere de deelname van de regerend Nederlands Kampioene Sharona Bakker. Zij voldeed eerder al aan de limiet voor deelname aan de EK in Göteborg over 2 weken in maart a.s. Maar alle vier de dames lieten zich door het sterke veld niet van hun stuk brengen en deden wat ze moesten doen; presteren naar eigen kunnen.

finissh nk finale 2013Nancy na haar finale 60m horden.
Nancy had gisteren net als op de 60m een sterk eindstuk en behaalde in de serie een 3e plaats. Groot was de blijdschap toen achter haar naam een tijd van 8.76 kwam te staan; een mooi nieuw p.r.! Nu was het wachten geblazen of ze zich als één van de 2 tijd snelsten voor de finale zou kunnen plaatsen. Uiteindelijk lukte ook dat waardoor de blijdschap compleet was! In de finale die door Sharona Bakker werd gewonnen lukte het Nancy zo waar om nogmaals een nieuw p.r. op de klokken te brengen; deze keer werd het een 8.73 en een 7e plaats. Kortom opnieuw een uitstekende dag voor Nancy. 
Eefje en Marije vochten samen een spannende strijd uit en zullen elkaar  volgende week op het NK Junioren ongetwijfeld weer in een mooie battle treffen. Eefje bleef Marije in 9.01s nipt voor; een prima tijd gelet op haar blessure come-back. Marije noteerde een tijd van 9.02 en was daarmee een 0,01 sneller dan eerder dit seizoen waardoor dit resultaat voor dit moment als seasons best in de boeken gaat.
Sandra ging van start in de 3e serie. Zoals altijd kwam ze snel uit de blokken en lag ze goed in het veld. Ze werd uiteindelijk  5e in haar serie in een tijd van 8.99.

NK-Horden en sprintonderdelen terugzien; ga naar het you tube filmkanaal van Hortas. Ook diverse 60m horden en 60m opnames met high-speed camera.

Sponsoring

TS-logo-2