'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Impressie van Dag 1 van het NK Indoor Senioren

Al weken stond voor de deelnemende hortas atleten de data van het NK Senioren  rood omcirkeld in de agenda. Eindelijk was het dan zover; zaterdag 16 februari kon dag 1 van het NK Senioren op de thuisbasis van het Omni Sport Centrum in Apeldoorn van start! Nancy van Petersen en  Marije van Hunenstijn (beiden van AV34)  beten het spits af op de 60m. Nancy bracht, ondanks dat haar start verre van vlekkeloos was, direct een sterke 7.85s op de klokken. Ze werd daarmee  4e in haar serie en had daarmee tevens een halve finaleplaats op zak.
Marije  maakte als 1e jaars A-junior haar debuut op een senioren indoor toernooi. Marije wordt na griepperiodes per week weer sterker en zette een goede 7.87 in haar serie neer. Een 3e plek in de serie en dus ook voor haar een ronde verder in het toernooi.  In de halve finale kwamen Nancy en Marije beide weer solide voor de dag. Ook in de halve finale had Nancy een magere start. Dit in tegenstelling tot haar eindstuk waarmee ze sterk lopend uiteindelijk een 4e plek in 7.89 in de wacht sleepte. Marije weerde zich met wel een snelle start uitstekend tussen 3 snelle deelneemsters waar onder  de favoriete voor de eindoverwinning Daphne Schippers. Marije werd in haar halve finale ook 4e en noteerde 7.86. Goeie prestaties waarmee beiden morgen fris aan hun 60m horden kunnen gaan beginnen.
Eefje Boons (AV Daventria) kwam uit op de 200m. Eefje presteerde in december jl. heel erg goed op een 60m vlak en 60m horden, maar raakte daarbij tevens helaas geblesseerd aan haar hamstring. In de tussentijd werkte ze aan haar herstel en het was even afwachten hoe haar niveau er op dit moment voor zou staan.  De 200m's werden in twee heats gelopen. In de eerste heat liep Eefje een tijd van 26.13 vanuit baan 3, in de tweede heat noteerde ze een tijd van 26.00 vanuit baan 5.

Verdienstelijke tijden om op deze manier weer in het wedstrijdcircuit terug te keren maar nog niet het niveau waar Eefje op had gehoopt en wat ze goed getraind normaal gesproken heeft.  Een finaleplek zat er dus helaas dit keer niet in. Eefje start morgen ook op de 60m horden. 
Vincent en Arend-JanArend-Jan in het geel tijdens zijn 400m.
1e jaars A-junior Arend-Jan Spierenburg (AV Cialfo) was door de trainer-coach op het hart gedrukt om toch vooral zelf het initiatief te houden in zijn 400m race debuut  bij de senioren. Arend-Jan startte direct in de 1e serie en hield zich uitstekend aan z'n opdracht. Hij kwam prima voor de dag en zette een seasons best neer van 50.87. Voor hem een goede opmaat naar het NK Junioren volgende week.
Ook Roos-Sanne Claasen (AV NOP) kwam uit op de 400m. Roos-Sanne ging  in de 5e en laatste serie van start en liep een sterke wedstrijd. Ze was alert en deelde de race uitstekend in waarna een mooie seasons best van 57.94 op de klokken verscheen.  In de halve finales verging het Roos-Sanne wat minder. Ze miste de strijdlust zoals ze die in de series wel had laten zien en werd 5e in 58.94. Met de tevredenheid over haar serie kan echter ook zij met goed vertrouwen uitzien naar het NK Junioren volgende week!
NK-Horden en sprintonderdelen terugzien; ga naar het you tube filmkanaal van Hortas. Ook diverse 60m horden en 60m opnames met high-speed camera.

Sponsoring

TS-logo-2