'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Opnieuw pr voor Nancy van Petersen in Amsterdam

Onderstaand verslag kwam binnen via de deelnemende atleten aan de wedstrijd bij Phanos.

Na 2 wedstrijden in december en januari, was op zondag 3 februari de derde wedstrijd in Amsterdam voor een aantal sprint-/hordeatleten. Hierbij konden ze 2 keer starten op de 60m horden en 2 keer op de 60m vlak. Nancy van Petersen, Marije van Hunenstijn en Willemijn van Laar hebben hieraan meegedaan en kijken met verschillende blikken terug op deze wedstrijd.
img955374412Archieffoto van Nancy in het startblok

Nancy kan terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. In haar 1e horderace liep Nancy 8,91, slechts 0,1 seconden boven haar PR. In haar 2e race snoepte ze hier nog wat vanaf, ze kwam tot een tijd van 8,82. Het meest tevreden was ze echter over haar 60m vlak. Ze liep hierop 7,83 en dit betekende een PR verbetering met 0,07 sec. Een super tijd! De 2e race liet ze schieten, om energie te besparen.

Marije deed ook de 60m horden en de 60m vlak. Na een paar weken niet fit te zijn geweest, liep ze op de horden resp. 9,09 en 9,14. Ze was hier eerst niet helemaal tevreden mee, maar achteraf bekeken kwam ze erachter dat het gewoon prima tijden waren, omdat ze simpelweg een tijdje niet fit is geweest. Op de sprint liep ze 7,91, dit was slechts 0,1 sec boven haar PR. Net als Nancy, liet zij de 2e 60m vlak zitten om energie te besparen.

Voor Willemijn liep deze dag helaas uit op een teleurstelling. Ze heeft een paar weken last gehad van hamstringproblemen, maar na een aantal bezoekjes aan de fysiotherapeut en goede trainingen gedraaid te hebben, was toch besloten om deze wedstrijd gewoon te lopen. Helaas speelde het probleem echter toch weer op en kreeg ze tijdens en na de race weer erg last ervan. Na een zeer teleurstellende 60m vlak race in 8.33 sec, en verergerde klachten na deze race, was besloten om ook de 2e race te staken.

Sponsoring

TS-logo-2