'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Neflin 3e op 300m horden C-spelen

neflin podiumNeflin op de 3e plaats bij de 300m horden

Traditiegetrouw is het laatste weekend van augustus op Ookmeer in Amsterdam gereserveerd voor de C-Spelen. De Amsterdamse Atletiek Club (AAC) organiseerde alweer voor de 43e (!) keer dit mooie wedstrijdevenement dat officieus onder de deelnemers te boek staat als Nederlands Kampioenschap voor C-junioren. De winnaars op alle onderdelen dit weekend weten zich overigens ook verzekerd van een mooi extraatje: deelname aan de jeugdinterland op zaterdag 8 september a.s. met een aantal Duitse deelstaten in Gladbeck. Ondanks de niet bijster goede omstandigheden, waarbij er nog al eens wat regen naar beneden kwam, waren er toch goede prestaties te noteren.
Een 6-tal Hortasatleten nam deel aan horden onderdelen dit weekend. Neflin de Weerdt van AV Athlos was daarbij het meest succesvol.

Op de tweede dag van deze C spelen, zondag 26 augustus dus, , stond voor Neflin samen met Rens van der Schaaf (VAV) de 300m horden op het programma. De jongens plaatsten zich via de series vroeg in de middag beiden keurig voor de finale. Dat Neflin in goede vorm verkeerde bleek al in de series. Hij verbeterde zijn persoonlijk record van 44.34 naar een tijd van 42.27 en werd daarin 2e achter de grote favoriet Tim Bluekens van Climax. Rens deed in zijn serie wat nodig was; zich plaatsen voor de finale. Ook hij werd in zijn serie 2e in een tijd van 42.64. In de finale ging het allemaal nog een stukje sneller en was het met name spannend om de plaatsen 2 tot en met 5. Tim Bluekens won afgetekend in een heel snelle 39.37, maar Neflin verraste door als een "duvel uit een doosje" nog net de bronzen plak en daardoor 3e plaats binnen te slepen. Zijn tijd van 41.80 betekende opnieuw een persoonlijk record. Top gedaan Neflin! Rens had terecht op meer gehoopt. Met zijn p.r. van 41.49 kon hij zich echter vandaag helaas niet mengen in de strijd om de medailles. In het begin van de race kwam hij niet goed uit bij de eerste hordes en na 42.93s kwam hij als 6e over de streep. Echt jammer Rens...

DSC 0203Rens in baan 1 en Neflin in 5 in de 300m horden finale na de laatste horde

Een dag eerder, op de zaterdag, kwamen beide atleten ook uit op de 100m horden. Ook daarin presteerde Neflin uitstekend; hij werd 5e in de finale met een tijd van 14.51. In de halve finale was hij met 14.31 en een nieuw persoonlijk record zelfs nog sneller. Rens kwam in de halve finale waarin hij 4e werd en 14.75 liep, 0.08s tekort voor een finaleplek. Ook Robin Vliem (AV Athlos) verscheen op de 100m horden aan de start. Hij bracht het tot de halve finale en liep daar een tijd van 15.35.
Het programma voor de meisjes was omgekeerd aan dat van de jongens. Zij begonnen de 1e dag met de 300m horden. Aan de start verschenen Emma Oosterwegel en Annamarth Hoogland van AV Daventria en Marit Fiechter van AV Pec 1910. De meiden deden het prima en verbeterden alle drie hun persoonlijk record. Emma deed dat met een mooie 5e plaats in de finale met 47.67. Marit en Annamarth in de series met resp. 52.64 en 53.65. Op de zondag verschenen alle 3 de atletes aan de start op de 80m horden waarbij Emma het opnieuw tot de finale bracht. Ze liep daar een tijd van 12.51 en werd daarmee 7e. Annamarth en Marit liepen tijden van resp. 14.15 en 14.72 hetgeen niet genoeg was voor een rondje verder.

DSC 0209Emma (midden) direct na haar 80m horden finale race waarin ze 7e werd

Tot slot nog twee uitstekende prestaties van Hortasatleten op niet-hordenonderdelen. Namelijk de overwinning van Emma op het speerwerpen met 42.51 (waardoor zij automatisch deelneemt aan de Interland op 8 september a.s.) en de mooie zilveren medaille van Elke Molenaar (Spirit Lelystad) op de 600m in een razendsnelle en persoonlijk recordtijd van 1.37.30.

Sponsoring

TS-logo-2