'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Revelinho wint bronzen medaille op NK senioren.

Podium 400mH NK senioren 2012

 

(zie de video's op het Hortaskanaal www.youtube.com/atleet01).
Voor de 10e maal alweer was er dit jaar, vroeg in het seizoen, een Nationaal Outdoor Atletiek Kampioenschap in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een kampioenschap dat dit maal vooral in het teken stond van het halen van limieten en goede resultaten op weg naar het EK in Finland en de Olympische Spelen in Londen in augustus a.s.

Dat was het primaire uitgangspunt waarmee de beide finalisten van het Apeldoornse AV34, Daniël Franken en Revelinho Eind, vandaag de finale op hun favoriete 400m horden mee startten. Daniël ging op de eerste plaats voor prolongatie van zijn nationale titel van vorig jaar die hij toen op zijn naam had weten te schrijven. Revelinho beëindigde dat kampioenschap met de ondankbare 4e plek en wilde zich wel eens echt in de strijd voor een podiumplek mengen.
Evenals vorig jaar waren voor de podiumplekken ook Thomas Kortbeek (2e in 2011) en Jesper Arts (3e in 2011) weer in de race. Direct na de start werd bij de eerste horde al duidelijk dat Daniël zich niet zou gaan mengen in de strijd om die medailles. Met wellicht iets te veel elan gestart vanuit baan 2 kwam hij voor de eerste horde totaal niet uit en liep als in roes om de horde heen, in plaats van er over. Startend vanuit baan 7 kreeg revelinho daar niets mee. Hij ging voortvarend van start en liep de eerste helft van de race goed van voren mee. De flinke, wisselende wind maakte het overigens voor de deelnemers geen makkelijke race. Dat ondervond ook Revelinho. Eerder dan gewild schakelde hij dan ook over van 15 naar een 16-pas ritme. Na het uitkomen van de tweede bocht lag hij, met zicht op de latere winnaar Thomas Kortbeek en de nummer 2 Jesper Arts, op de 3e plek waar hij uit alle macht voor bleef knokken. Even leek het er nog op dat m.n. good-old en oud-Hortas lid Vincent Kerssies (AC Tion) nog roet in het eten zou kunnen gaan gooien. Die verslikte zich echter in de laatste horde en kwam daarbij ten val. Toen werd het voor Revelinho een kwestie van met flink vermoeide, verzuurde benen volhouden tot het bittere einde. "Woh, wat was ik moe", was het commentaar van een dolgelukkige Revelinho na afloop van z'n race. "Wat heb ik ervoor moeten strijden. Maar ja, de beloning doet me meer dan goed. Voor de eerste keer een seniorenmedaille om m'n nek en, waar ik ook trots op ben, sinds m'n EK junioren optreden in Novi Sad uit 2009, een mooi persoonlijk record van 52.38! Ik ben echt blij en gelet op het verloop van de race weet ik dat ik nog sneller kan", aldus een opgetogen Revelinho.
Hoe anders was dit voor Daniël, die gedesillusioneerd het stadion verliet, maar na een uurtje wandelen zich toch al weer sterk had herpakt tot een "ik ga binnenkort toch nog wel een race doen, al wordt het geen beloning met een medaille, een mooie eindtijd behoort wel tot de mogelijkheden".
Op de eerste dag van het toernooi, kwam neo-senior, Stef van der Schaaf (VAV), ook tot een goede prestatie op de lange hordendiscipline. Hij werd in de serie waarin Revelinho en Daniël resp. 1e en 2e werden als 3e over de finish in een eindtijd van 54.17, slechts 0,03s boven z'n p.r.
Neo-seniore Nancy van Petersen (AV34) kwam uit op de korte horden. Ze liep tot horde 7 een sterke race. Daarna volgde in het heetst van de strijd iets teveel verkramping waarmee ze tijd verloor waardoor ze met 14.51 net iets boven, in plaats van wat de bedoeling was, net iets onder haar persoonlijk record van 14.44 eindigde. A-juniore Eefje Boons (AV Daventria) liep goed mee in het hordenveld; zij finishte in 14.53, ook slechts een fractie boven haar p.r.
B-juniore Marije van Hunenstijn (AV34) kwam op de seriedag uit op de 100m zonder horden. Tussen het seniorengeweld waarbij enorm werd gestreden om een ticket in de Olympische ploeg hield ze netjes stand. Het ging weer een 0,01s sneller dan op het Junioren NK waardoor haar nieuwe p.r. thans 12.33s (-0.5) is.
Twee andere A-junioren Willemijn van Laar (AV Cialfo) en Roos-Sanne Claassen (AV NOP) kenden vanwege o.a. examens en fysieke malaise een teleurstellend NK optreden. In de 400m horden series bleven ze ruimschoots boven hun p.r. steken.

Sponsoring

TS-logo-2