'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

NK Junioren Breda

Roos-Sanne Claassen en Arend-Jan Spierenburg Nederlands Kampioen in Breda!
Zilver voor Trystan de Weerdt, brons voor Willemijn van Laar
De spiksplinternieuwe en prachtige atletiekaccommodatie van AV Sprint in Breda was net op tijd klaar voor het Nederlands Junioren Kampioenschap outdoor op 1, 2 en 3 juni jl.
Een inspirerende, professionele omgeving waarbij het de vrijdag en zaterdag prima weer was om tot goeie resultaten te komen. De zondag viel enigszins in het water, maar het was vooral fris op de weliswaar mooi beschut gelegen Brabantse accommodatie.
Traditioneel beten de 400m horden lopers op vrijdagavond de spits af waarbij de deelnemende Hortas atleten uitstekend voor de dag kwamen.

400mH NKJ 2012 MA podiumPodium bij de meisjes A 400mH met in het midden Roos-Sanne en rechts Willemijn
Bij de MA werd Roos-Sanne Claassen (AV NOP) de nieuwe Nederlands Kampioene 2012. Roos-Sanne was erg blij met de winst, maar ook met haar tijd van 1.02.50 waarin ze de 400m met 10 horden tot een uitstekend einde wist te brengen. Een voetblessure had haar begin dit jaar uit het indoorcircuit gehouden waardoor het met name in de eerste wedstrijden nog even zoeken was naar het juiste ritme. "Hopelijk kan ik op het NK Senioren over 2 weken in Amsterdam nog een klein stukje beter", blikte ze al snel weer vooruit. "Ik wil nog graag een nieuw persoonlijk record neerzetten en dat is natuurlijk een mooie wedstrijd daarvoor". Zaterdag startte Roos-Sanne ook nog op de 400m waarvoor ze zich voor de finale op de zondag wist te plaatsen en uiteindelijk 5e (60.61) werd.
Ook Willemijn van Laar (AV Cialfo) deed het bij de MA op de 400m horden goed. Ze beëindigde in de finale als 3e de wedstrijd in een tijd van 1.04.93. De prestatie van Willemijn was des te opmerkelijker aangezien ze kampt met klachten van de ziekte van Pfeiffer. "Ik wil het NK Senioren nog echt heel graag meedoen, maar daarna moet ik eerst helemaal herstellen om zodoende weer fit de trainingen voor het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Ik ben ook echt wel blij met m'n tijd in deze omstandigheden; minder dan een halve seconde boven m'n p.r. Dat moet echt beter kunnen als ik helemaal fit ben".


Bij de JB maakte Arend-Jan Spierenburg zijn favorietenrol als ranglijstaanvoerder 400m horden helemaal waar. Na de series bekeken te hebben gelopen kon hij in de finale helemaal los. Aanvankelijk maakte de uiteindelijke nummer 2 in het veld, Thomas Potma van CAV Energie uit Barendrecht, het hem nog lastig, maar na 300m bracht de ervaring Arend-Jan soeverein bij de eindoverwinning. Uiteindelijk bleek hij met zijn eindtijd van 54.72 zijn persoonlijk record gelopen op de Hurdles Special op 29 april jl precies te hebben geëvenaard. "Ja", was het commentaar van Arend-Jan, "die eindtijd had ik ook nog wel graag ietsje sneller willen hebben, maar uiteindelijk gaat het hier gewoon om de winst en die heb ik binnen. Ik heb een lekkere race gelopen en ga de komende periode eens kijken hoe het me op de mannenhoogte (0.91 ipv 0.84cm) afgaat. Misschien ga ik op deze hoogte dan een aantal wedstrijden doen; immers volgend jaar ben ik A-junior en zal ik het op die hoogte ook moeten laten zien. Maar goed, eerst even genieten van deze overwinning, des te meer omdat ik vorig jaar na een valse start uit de wedstrijd moest en met lege handen aan de kant stond", aldus de nu voldane Nederlands kampioen 2012". Op de zondag nam Arend-Jan deel aan de 200m waarop hij ook goed presteerde; uiteindelijk verscheen hij daarvoor drie maal aan de start, nl. voor de serie, de halve finale en de finale. In de finale legde hij beslag op een goede 4e plaats in een tijd van 23.32s.


Trystan de Weerdt in actieTrystan de Weerdt in het groen/zwarte tenueOok een medaille was er voor B-junior Trystan de Weerdt (AV Athlos) op de 110m horden. Trystan zette zowel in de serie als in de finale uitstekende races neer, waarbij hij tot twee keer toe zijn persoonlijk record flink wist aan te scherpen. In de serie plaatste hij zich met een tijd van 14.73 voor de finale om vervolgens daarin achter de sterke Job Beintema van Trias uit Heiloo na een scherpe finish-actie in een tijd van 14.61 een mooie zilveren plak in de wacht te slepen.
B-juniore Marije van Hunenstijn (AV34) was als ranglijst aanvoerster op de 100m horden ook een potentiële medaillekandidate, maar kreeg in de serie een fikse domper te verwerken. Ze maakte een valse start en kon het veld ruimen. De dag ervoor bood ook al geen troost; op de 100m eindigde ze op de 4e plek, 0,04s tekort voor een medaille. Een persoonlijk record in de halve finale van 12.34 kon het gevoel van "net met lege handen staan" ook onvoldoende vergoeden. Een andere kanshebster voor een medaille op de 100m horden, B-juniore Janneke van Raan (AV Daventria) had zich vanwege een enkelblessure noodgedwongen helaas moeten afmelden.
Ook voor A-juniore Eefje Boons (AV Daventria) verliep het kampioenschap niet parallel met de verwachtingen ook al liep ze op de 100m in de series naar een nieuw p.r. van 12.46. Ze bereikte vervolgens zowel op de korte horden als de 200m volgens plan wel de finale maar presteerde daarin onder de maat. Een flinke touché bracht haar in de horden finale helaas uit balans waardoor ze genoegen moest nemen met een 7e plaats en een eindtijd van 16.25.s. In de finale van de 200m werd ze 8e met een tijd van 26.21 waarmee ze ruimschoots achterbleef op haar persoonlijk record op deze afstand.
B-juniore Hanneke Oosterwegel (AV Daventria) had ook veel tegenslag. Ze had de finale van de 400m horden bereikt in een mooi nieuw persoonlijk record van 67.32 sec. In de finale zelf kreeg ze een valse start toebedeeld. Daardoor kon ze helaas niet laten zien wat ze waard was. De volgende dag werd ze op de 100m horden series gediskwalificeerd; ze zou in baan 8 haar bijtrekbeen langs de horde in plaats van over de horde hebben meegenomen. Lichtpunt voor Hanneke was dat ze op de 200m wel een ronde verder wist te komen en het daar bracht tot de halve finale. B-meisje Anneloes de Roo (AV Isala) beleefde een succesvol weekend en keerde met 3 p.r.'s huiswaarts. Eerst via een nieuw p.r. van 67.21 in de serie van de 400m horden waarop ze in de finale als 6e (70.64) eindigde. Vervolgens evenaarde ze in de serie op de 200m haar p.r. van 26.63 waarmee ze een halve finale plek haalde. Tenslotte scherpte ze in de serie van haar 100m horden haar p.r. aan tot 15.15s. Bij de jongens B bereikte Laurens Oosterwegel (AV Daventria) op de 400m horden via een persoonlijk record van 58.86 de finale. Helaas kwam hij daarin halverwege de race te vallen waarop hij de strijd staakte. Op de 200m verbeterde Laurens z'n besttijd in de serie naar een goeie 24.19s

110mH NKJ 2012 JB podiumRechts Trystan naast winnaar Job Beintema

Sponsoring

TS-logo-2