'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

NK Indoor Senioren sterk wisselende prestaties Hortas atleten

(Update) Het laatste weekend van februari 2012 in het Apeldoornse Omni Sport stond in het teken van het NK Indoor voor Senioren. Kogelstoter Rutger Smit bracht het kampioenschap z'n 11e titel en een nominatie voor de Olympische Spelen van Londen in augustus a.s.

De horden resultaten van de deelnemende Hortas atleten liepen dit weekend uiteen van verrassend goed tot ronduit zwak. Een atlete die het na een lange periode van heel veel tegenslag verrassend goed deed was neo-seniore Sandra Telgt (AV Daventria). Sandra maakte in haar serie 60m horden indruk door maar liefst 0,29s van haar persoonlijk record af te snoepen. Ze werd in haar serie 3e in 8.92. Een eindtijd die uiteindelijk voldoende bleek om als tijdsnelste naar de finale te gaan! In de finale bevestigde een dolblije Sandra met 8.94 dat haar serietijd geen toevalstreffer was geweest. Ze behaalde daar de 8e plaats.
Neo-seniore Nancy van Petersen (AV34) stelde op de horden discipline teleur. Haar beste seizoentijd op de 60m van 8.03 eerder op de dag, waarmee ze de halve finale haalde, had anders doen vermoeden. Echter het startschot in haar horden serie werd direct gevolgd door een recall start als teken dat er een valse start was gemaakt, die Nancy vervolgens achter haar naam kreeg.
Ook senior Reinier Bouma (AV Heerenveen) viel buiten de boot. Waar hij vorig jaar nog goed was voor de bronzen medaille lukte het hem dit weekend niet zich voor de finale van de 60m horden te plaatsen. Achteraf bleek een tijd van onder de 8.22 toereikend te zijn geweest voor een finaleplek. Reinier bleef in de 3e serie met een 4e stek op 8.27 steken. "'t Was een slordige race en m'n start liet flink te wensen over. Helaas valt er niet meer over te zeggen en als je dan al een tijd van 8.11 hebt staan is het resultaat des te zuurder" was zijn korte commentaar. Reinier Bouma NKi 2012Reinier Bouma. Foto van Evert Woutersen

Eefje Boons (AV Daventria) presteerde het hele indoorseizoen al uitstekend en was ook met dit NK optreden erg succesvol. Als 1e jaars A-juniore wist ze als 5e te eindigen op de experimentele 200m. Nadat alle deelnemende atleten op dag 1 twee 200meters voor hun rekening hadden genomen werd op basis daarvan een klassement opgemaakt waarvan de eerste 6 atleten op dag 2 uit zouden komen in de finale. Eefje klasseerde zich met een nieuw p.r. in de eerste heat (25.24) uiteindelijk als 5e voor de finale. Een plek die ze uiteindelijk dus ook in de finale wist te bereiken. Op dag 1 liep Eefje ook de 60m horden. Daar liep ze in de series een tijd van 9.07.

Stef van der Schaaf (VAV) maakte ook zijn debuut op een seniorenkampioenschap. Hij kwam uit op de 400m en 60m horden. Op de 400m liep hij een goede race waarbij hij in zijn serie als 4e eindigde in een tijd van 51.27, even boven zijn p.r. Op de 60m horden finishte hij in een rommelige race in een tijd van 8.88.

 

 

Sponsoring

TS-logo-2