'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Hortas atleet Arend-Jan Spierenburg doet goede zaken in Düsseldorf

arendjandusseldorf2012Arend-Jan Spierenburg Krijgt de Oorkonde voor de 3e plaats op de 200m.

De route naar de Nederlandse Kampioenschappen (12/13 februari Apeldoorn) verloopt voorspoedig voor 400m hordenloper Arend-Jan Spierenburg van AV Cialfo uit Epe. Zowel in Dortmund vorig weekend, als afgelopen weekend in Düsseldorf verbeterde de B junior zich op de 200 meter sprint. Liep hij in Dortmund al een dik persoonlijk record in 23.29 waarmee hij eerste werd , in Düsseldorf deed hij dat weer ietsje sneller met 23.24. Ook nu betekende het een plek op het ereschavot, namelijk de 3e positie in een sterk veld. Met de basissnelheid van Arend-Jan zit het dus wel goed voor zijn 400m als hoofdonderdeel op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen volgend weekend in het Omni Sport in Apeldoorn. Als ranglijstaanvoerder zal hij op het kampioenschap alles op alles zetten om die positie te handhaven.

De indoorprestaties van clubgenote Willemijn van Laar (A-junior) leggen haar evenmin windeieren. De atlete van het Atletiekschool Aventus team vestigde in Dortmund al een persoonlijk record op de 60m sprint in 8.20 seconden. In Düsseldorf liep Willemijn in de finale, waarin ze 5e, werd exact dezelfde tijd op deze korte sprintafstand. Enkele uren later wist ze ook een keurige persoonlijke besttijd op de 200 meter sprint neer te zetten van 26.56 seconden. Ook zij heeft daarmee een goede snelheidsbasis voor haar 400m waarvoor ze op de Nederlandse Kampioenschappen junioren staat ingeschreven.

B-juniore Marije van Hunenstijn (AV34) liet zien dat ze ook met "slechte" benen toch een goede 60m horden kan lopen. Ze zette in Düsseldorf een tijd van 8.96 op de klokken en bleef daarmee 0,13s achter op haar persoonlijk record. "Dat moet dan tijdens het NK Junioren maar verbeterd worden" concludeerde ze nuchter. Achter de sterke Nadine Visser behaalde Marije hiermee de 2e plaats. Neo-seniore Nancy van Petersen werd op de 60m horden 5e in 9.14 en was met name over haar start niet tevreden.

Sponsoring

TS-logo-2