'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Wedstrijd AV Pec 1910 in Omni Sport weer schot in de roos

MjunBpecindoor2012

Opnieuw was het AV Pec 1910 die garant stond voor de eerste indoordag van baanatletiekend Nederland. In de Apeldoornse atletiektempel Omni Sport zorgde de club opnieuw voor een prima organisatie van een bomvolle wedstrijd. Zo vroeg al werd er een aantal uitstekende atletiekprestaties neergezet. Als horden organisatie willen we hier de 2e en 3e besttijd allertijden op de 60m horden van Sharona Bakker (8.17) en Daphne Schippers (8.18) natuurlijk niet onvermeld laten. Genieten! Ook voor diverse Hortasatleten zelf was het een succesvolle dag met podiumplaatsen en nieuwe persoonlijke records.

Bij de MB was Marije van Hunenstijn (AV34) spekkoper. In haar eerste horden wedstrijd van het seizoen benaderde ze haar persoonlijk record van 8.93 tot op een 0,01 en verzekerde ze zich van een finaleplek. Ook Janneke van Raan (AV Daventria) en Anneloes de Roo (Isala) wisten zich met resp. tijden van 9.05 en 9.30, wat voor Anneloes een keurig p.r. betekende, te plaatsen voor de finale. Hanneke Oosterwegel (AV Daventria) (9.93) en Suzanne de Roo (AV Isala) 10.32 lukten dit niet. De gelopen finale was spannend, maar helaas kwam er geen eindtijd op de klokken waardoor de race overgelopen moest worden. In de overgelopen race werd Marije keurig 2e in een p.r.-tijd van 8.90. Janneke was helaas minder succesvol; ze kwam halverwege de race niet goed uit en wist daardoor niet te finishen. Anneloes werd 7e in 9.37. Direct hierop volgden de series 60m waarbij Marije zich via een uitstekende 7.92 wist te plaatsen en in de finale later met opnieuw een nieuw persoonlijk record van 7.88 opnieuw een 2e plek wist te bereiken. B-junior Trystan de Weerdt (AV Athlos) deed het ook goed. Hij werd op de 60m horden 3e in een prima 8.55 (series 8.51).

MA juniore Eefje Boons (AV Daventria) wist ook een 3e plaats te bemachtigen in een nieuw p.r. van 9.03 (series 9.07). Willemijn van Laar liep op dit onderdeel in de series ook een nieuw p.r. van 9.54. In de finale werd ze 7e in 9.85. Neo-seniore Nancy van Petersen (AV34) liep zich in de series met een goede 8.99 naar de finale. Helaas ging het daar in de aanloop naar de eerste horde mis, waardoor voor haar daar de race ophield. Senior Reinier Bouma (AV Heerenveen) had in de series van doen met valse starts. Uiteindelijk kon er pas na de 4e start doorgelopen worden naar de finish; Reinier won z'n serie in 8.23 en plaatste zich voor de finale. In de finale werd hij in een slordig gelopen race 3e in 8.36.

De 400m horden lopers zijn indoor aangewezen op de 400m vlak. B-junior Arend-Jan Spierenburg (AV Cialfo) was in zijn leeftijdscategorie op dit onderdeel de man van de dag. Hij won in een goede 51.50 de wedstrijd. Willemijn van Laar (AV Cialfo) werd bij de MA 5e in een tijd 1.01.14. Neo-senior Stef van der Schaaf (VAV) deed het op de 2 rondjes lange afstand ook goed; in een nieuw persoonlijk record van 50.91 werd hij 4e.

De hortascamera heeft het beeldmateriaal van deze wedstrijd op geslagen op www.youtube.com/user/atleet01

Sponsoring

TS-logo-2