'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Sfeervolle opening van het nieuwe trainingsseizoen

De gezellige kantine van de AV Cialfo te Epe en vaste uitvalbasis voor de trainingen voor jonge Hortasatleten was goed gevuld. Voor zo’n 50 aanwezigen was het programma interessant genoeg om acte de présence te komen geven op deze officiële opening van het nieuwe (trainings)seizoen.
Na de ontvangst met soep en hot-dogs voor de deelnemers werd via het intro van stichtingsvoorzitter Fred van Gasteren duidelijk dat voor het 6e jaar op rij ook dit seizoen weer ruim 20 atleten mee doen met het trainingsaanbod van 10 korte en 10 lange horden trainingen (vnl. 1e jaars C-junioren). Kort kwam ook het succes van de 1e Hurdles Special op 1 mei jl. aan de orde. Het succes heeft de ambitie om deze wedstrijd met exclusief horden onderdelen uitbreiding en bekendheid te geven verder vergroot. De volgende, 2e editie, zal  in 2012 op 29 april op de wedstrijdkalender prijken!

Het agendapunt waar met name ook de aandacht van ouders, verzorgers naar uitging was de inbreng van Dick Boschman. Boschman nam als luchtgeweerschieter deel aan de Olympische Spelen van 2000 (Sydney) en 2004 (Athene). Tegenwoordig is Dick talentbegeleider en –ontwikkelaar van het Olympisch Netwerk Gelderland in de Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen). Op levendige wijze presenteerde hij de (ondersteunings)mogelijkheden van het Olympisch Netwerk Gelderland. Dick wist niet alleen de atleten en de ouders te boeien. Hij nam na afloop van zijn verhaal ook nog ruim de tijd om in te gaan op persoonlijke vragen van ouders en atleten.

Dick Boschman talentbegeleider/-ontwikkelaar Olympisch Netwerk Gelderland geeft info

Dick Boschman talentbegeleider/-ontwikkelaar Olympisch Netwerk Gelderland geeft info

Natuurlijk was er in het programma ook ruimte voor een terugblik op de wedstrijdhoogtepunten van het afgelopen seizoen. Trainer-coach Betty Hofmeijer deed dit aan de hand van een fotopresentatie. Traditiegetrouw werden de podiumgangers op het NK Junioren extra in het zonnetje gezet. Dat NK was dit jaar in juli in Alphen ad Rijn. Bij de B-junioren behaalden Roos-Sanne Claassen (AV NOP) en Janneke van Raan (AV Daventria) een 2e en 3e plaats op de 400m horden. Willemijn van Laar (AV Cialfo) wist bij de MA op de 400m horden ook een mooie 3e plaats te bemachtigen. Eefje Boons (AV Daventria) werd 5e  op de 100m horden.  Op de C-Spelen in Amsterdam eind augustus werd ook Isabelle Spierings (AV Cialfo) 5e op de 80m horden, terwijl Hanneke Oosterwegel (AV Daventria) 6e werd op de 300m horden. Ook was er aandacht voor de deelname aan de EYOF door Roos-Sanne  eind juli in het Turkse Trabzon. Dit internationale wedstrijddebuut sloot ze af met een 9e plaats.  Naast de hoogtepunten werd er ook een "dieptepunt" genoemd. In de NK finale 400m horden in Alphen ad Rijn kreeg B-junior Arend-Jan Spierenburg een zeer discutabele "valse start" aan zijn broek. Erg veel pech vooral omdat hij met zijn persoonlijke besttijden op de 400 m horden (55.85) als de 400m vlak (50.94)  2e staat op de nationale ranglijst. Dat laatste leverde hem uiteindelijk ook een “kanjer medaille” op.
Een belangrijk ander agendapunt was het afscheid uit de trainingsgroep van Willemijn van Laar, Inge de Wolf, Fien van Amelsvoort, Janneke van Raan, Anne van Zuylen, Lieke  van den Brink, Eefje Boons en Marije van Hunensteijn. Hortas liet ze niet in de kou staan. Met een heuse wintermuts kunnen ze het komende trainingsseizoen wel verder aan.
Tot slot werd ook afscheid genomen van webmaster en 110m horden loper Frank van Gasteren. Frank stond met zijn waardevolle IT bijdragen mede aan de wieg van de Hortas website. Zijn taken gaan nu overgenomen worden door Vincent van der Vis en Sybout Wyma. Twee atleten met "roots" bij de atletiekschool Aventus waarmee Hortas een samenwerking heeft. Na afloop van het programma werd nog enige tijd gezellig nagepraat. En nu dus: aan de (trainings) arbeid!!!

{zoomcat catid=93} 

Sponsoring

TS-logo-2