'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Roos-Sanne en Arend-Jan top bij the Battle of the B’s

battleovb2_2011.jpgAlweer een flink aantal jaren organiseert de Amsterdamse Atletiek Club (AAC) de Battle of the B’s. Een wedstrijd uitsluitend voor alleen B-junioren. Alhoewel de deelname van het aantal atleten wat tegenviel deed dat niets af aan de kwaliteit die er op diverse onderdelen op het tartan werd neergelegd. Daar hadden de Hortas-/atletiekschoolatleten Roos-Sanne Claassen (AV NOP), Arend-Jan Spierenburg (AV Cialfo) en Marije van Hunenstijn (AV34) ook een belangrijk aandeel in.

Roos-Sanne kwam uit op de 400m horden en was zeer gebrand op een goed resultaat nadat  400m loopster Vera van den Haak van AV Sparta vorige week ook de 400m horden EYOF-limiet van 62.75 had geslecht. Ze liep toen een tijd van 62.42 waarmee ze  0,07s sneller was dan Roos-Sanne jl. mei in Hoorn was geweest.  Roos-Sanne ging voortvarend van start, liep twee horden in 15-pas, en had nog vóór horde 4 al haar concurrentes al te pakken. Daarna liep ze een goede bocht en perste ze er na de laatste horde, met de wind als tegenstander, zo goed en zo kwaad als dat ging nog een eindsprintje uit. Bij het omroepen van het eindresultaat van 62.22 door de speaker was er voor Roos-Sanne dan ook alle reden tot blijdschap; opnieuw voldaan aan de EYOF-limiet en het scherpste resultaat tot nu toe. Als klap op de vuurpijl kwam op het einde van de dag bovendien nog het mooie bericht dat aan haar bij de meisjes de dagprijs werd toegekend voor de beste prestatie op de loopnummers!
Arend-Jan begon zijn 400m horden met een insteek van “we zullen wel zien wat het gaat worden”. Hij had vanwege rugklachten een periode noodgedwongen weinig horden kunnen doen en wist niet precies wat hij er van kon verwachten. Echter vechten en doorzetten behoort standaard tot zijn repertoire en zo begon hij z’n race. Een instelling die hem een prachtig resultaat opleverde. Tot en met horde 6 liep hij een 15-pas waarna hij met een 16-pas ritme verder ging en in 55.85 de finish bereikte. Een erg mooi resultaat waarmee hij een flinke hap nam uit z’n oude besttijd van 57.75. Klasse A.J!
Op de 100m horden en 100m vlak verschenen Marije van Hunenstijn (AV34) en Anneloes de Roo (AV Isala) aan de start. Inge de Wolf (AV Pec 1910) beperkte zich, naast het verspringen, tot de 100m. De dames hadden daarbij vandaag geen medestander in de wind. Veelal blies die namelijk licht tegen. Marije en Anneloes begonnen hun beide onderdelen met een minimale pauze tussen de series. Marije liep haar 100m horden in de 1e serie in een tijd van 14.86 (-0.1) terwijl Anneloes in de 2e serie 15.77 (-0.4) op de klokken bracht.  Op de 100m waren de resultaten van Marije en Inge voldoende voor een plek in de finale; Anneloes lukte dat niet. In de finale van de 100m horden kwamen zowel Anneloes als Marije aan de start. Helaas kwam Anneloes na het startschot niet goed uit bij de 1e horde waardoor de race voor haar onbevredigend en abrupt eindigde. Marije daarentegen lukte het om gedurende de gehele race een goed tussenritme te maken en finishte in een nieuw persoonlijk record van 14.51 (-0.5). Daarmee kon ze als 3e het podium op en ook een mooie, unieke Battle of the B-plak in ontvangst nemen. In de finale van de 100m was de koek voor Marije, ook nu weer  vlak na de 100m horden finale, op het laatste stukje op; ze verloor in verhouding net wat teveel om nog voor de ereplaatsen mee te kunnen doen. Ze eindigde gedeeld 4e in een tijd van 12.66 (-0.3). Inge liet het laatste deel van haar race (helaas) lopen en werd 8e in 14.26.

 

Sponsoring

TS-logo-2