'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Reinier en Nancy snel over de horden bij Gouden Spike in Leiden

Na Lisse en Hoorn was vandaag, zaterdag 11 juni jl, Leiden de locatie waar de 3e wedstrijd van het Nationaal Baan Circuit werd georganiseerd. Leiden is samen met de wedstrijd in Uden op zaterdag 2 juli a.s. aangemerkt als Top Meeting. Dat betekent dat er naast toppers uit eigen land ook veel toppers uit het buitenland aan de start verschijnen. Alhoewel de weersomstandigheden in Leiden zeker niet super waren, werden er vele goede prestaties geleverd.

Opvallend goed waren de horden prestaties van Gregory Sedoc. Zowel in de series als in de finale voldeed hij op de 110m horden met tijden van respectievelijk 13.41 en 13.39 aan de Olympische limiet voor de Spelen van volgend jaar in Londen. Voor deze prestaties kreeg hij bij de mannen de dagprijs, de Gouden Spike, uitgereikt.
Bij de mannen en vrouwen leverden de Hortas-/Atletiekschool Aventus atleten Reinier Bouma (AV Heerenveen) en Nancy van Petersen (AV34) op de 110 resp. 100m horden prima prestaties.

In de eerste horden race bij de mannen  wist Reinier in een tijd van 14.31 (-0.7) de overwinning op zijn naam te schrijven. Het was een goede, degelijke race. Toch was er een aantal behoorlijke touchés, dat een nadelige invloed had op het eindresultaat. Dat nam echter niet weg dat het resultaat van 14.31 na de 14.37 in Groningen op het NSK van ruim een week geleden zijn snelste race ooit was;  een mooi persoonlijk record! Door de winst in de serie kreeg Reinier automatisch ook een startplek in de finale die een uur later op het programma stond. Nog meer touchés dan in z’n eerste race maakten dat hij z’n resultaat in de serie niet kon overtreffen en met een tijd van 14.42 (1.1) beëindigde hij z’n finaleloop op de 7e plaats.

A-juniore Nancy van Petersen (AV34) komt stap voor stap in betere vorm. Na een persoonlijk record op de 200m een week terug, volgde afgelopen donderdag op het DSM baancircuit in Zwolle een evenaring van haar persoonlijk record op de 100m horden in 14.64. De weersomstandigheden in Leiden maakten dat het haar vandaag niet lukte dat resultaat te overtreffen, maar met een 14.69 (+0.4) in een spannende serie voegde ze opnieuw een goed wedstrijdresultaat toe aan haar wedstrijdreeks dit seizoen. A.s. pinkstermaandag in Tilburg op de 1e T-Meeting verschijnt Nancy opnieuw op de 100m met hekken in de startblokken om te proberen haar goede vorm in een nieuwe besttijd om te zetten.

Sponsoring

TS-logo-2