'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Reinier Bouma en Marian Zandberg Studentenkampioenen

Duimen hoog voor Reinier’s prestatie!In Groningen werd in het Hemelvaartweekend het NK voor Studenten georganiseerd door Studentenvereniging Vitalis. Het was lekker weer in het Groningse Stadspark alhoewel later op de dag de wind steeds flinker ging meedoen.
Echter bij aanvang van de eerste wedstrijddag op 2 juni van het, overigens qua  deelnemers matige bezette, evenement was het meer dan aangenaam.

   

Duimen hoog voor Reinier’s prestatie!

Reinier Bouma (AV Heerenveen) had gehoopt op een serie en finaleloop op zijn 110m horden, maar het deelnemeraantal ontsteeg de 8 atleten niet waardoor zijn serie direct ook finaleloop werd. Reinier was na een matige opening van het seizoen, waarbij er telkens veel meer in het vat zat dan eruit kwam, gebrand op een goed wedstrijdresultaat. Dat lukte vandaag. Hij deed zichzelf op zijn verjaardag het Studentenkampioenschap kado met een goede race een nieuw persoonlijk record van 14.37 (+1.3) . “Inderdaad een mooi verjaardagspresentje”, aldus een blije Reinier. “Het was een lekkere race, maar vlekkeloos  nog zeker niet. M’n start was oké, maar er zaten ook nog 2 horden tussen die omgingen, waarmee ik  tijd verloren heb. Met dit resultaat kan ik echter het nog lange seizoen goed verder”.
Marian Zandberg (AV Heerenveen) pakte het kampioenschap op haar favoriete 400m in een prima 58.36 na een serie overwinning eerder op de dag in 59.11. “Ik ben blij met de titel, maar het was jammer dat er vandaag geen tegenstand voor me was. Ik had er graag meer voor geknokt en een scherper eindresultaat neer willen zetten”, aldus een altijd goedlachse Marian,. Vincent van der Vis (SC Reeuwijk) deed ook mee op de 400m en bereikte, na een sterk gelopen serie in 51.58, de finale. Daar pakte hij de 5e plek in een tijd van 51.84.

Sponsoring

TS-logo-2