'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

EYOF-limiet voor Roos-Sanne Claassen in Hoorn-UPDATE

eyof_limiet_roossanne.jpgAfgelopen zaterdag vond in Hoorn de tweede wedstrijd van het Nationaal Baancircuit plaats.
Het weer was aanzienlijk beter dan in Lisse een week eerder waar de eerste wedstrijd werd afgewerkt. Zo was de temperatuur van ruim boven de 20o uitstekend, maar belangrijker, er stond slechts een klein windje. Op de korte sprint- en horden nummers weliswaar, veelal tegen, voor de lange sprint en 400m horden een stuk prettiger om mee te dealen.

2e jaars B-juniore Roos-Sanne Claassen (AV NOP) miste een week eerder in Lisse op slechts 0,03s de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival, dat van 23 tot en met 30 juli in het Turkse Trabzon zal worden gehouden. In Hoorn zette ze tussen de senioren opnieuw haar beste beentje voor en slaagde ze erin om onder die limiettijd van 62.85 te finishen. Na een wat moeizaam eerste deel van de wedstrijd ,waarin ze haar tegenstandsters ruim voor zich zag lopen, knokte ze zich goed naar voren  en werd ze uiteindelijk 4e op  0,03s(!) van de nummer 2. Wat volgde waren een paar spannende minuten voordat ze opgelucht kon ademhalen en er ruimte was voor blijdschap; 62.49, en dus de EYOF-limiet op zak. Gefeliciteerd Roos-Sanne.  Ook A-juniore Willemijn van Laar (AV Cialfo) was in een serie eerder goed op dreef. In haar eerste Baancircuit wedstrijd ooit lukte het haar een keurig persoonlijk record op de klokken te krijgen. Met 65.40 was  dat  de tweede verbetering van het seizoen en dus een prima prestatie. Revelinho Eind (AV34) en Sybout Wijma (AV Heerenveen) wisten zich op de 400m horden ten opzichte van het resultaat in Lisse een week eerder te verbeteren naar respectievelijk 54.60 en 57.28. Tevreden waren ze echter allerminst. Met name in de stem van Revelinho klonk naast optimisme ook teleurstelling door. Na z’n uitstekende start van het wedstrijdseizoen begin mei met p.r.’s op de 300m horden (37.67) en 200m (22.67) manifesteerden zich toch opnieuw enkelklachten.
“Het is erg jammer, het  gaat goed maar ik kan eigenlijk de laatste paar weken niet de horden trainingen doen die ik eigenlijk moet doen. Van de enkel waar ik in januari jl. een injectie kreeg ondervind ik geen enkele last meer. Nu is het echter m’n andere enkel waarvan ik hinder ondervind.  A.s. dinsdag al ga ik naar Papendal en hopelijk leidt dat ook tot verbetering” aldus Revelinho.
Nancy van Petersen (AV34) noteerde ook resultaten waar ze tevreden op terug kan zien. Op de 100m horden leverde ze tot het laatst toe flink strijd en beëindigde ze haar race in 14.78 (-1.5) slechts 0,14s boven haar persoonlijk record. Op de 100m zonder horden liep ze met 12.74 (-0.3) naar een beste seizoentijd. Reinier Bouma (AV Heerenveen) maakte het op zijn 110m horden wel erg bont; geen enkele horde bleef onaangeraakt en toch nog verscheen er een tijd van 14.75 op de klokken.

Competitie B-junioren in Ede
In deze tweede wedstrijd van de B-juniorencompetitie waren diverse Hortasatleten present.
Op de 100m horden werden de podiumplekken door Hortas atletes verdeeld, terwijl ook de 4e plek door een Hortasatleet werd ingenomen. Eefje Boons en Janneke van Raan (beiden AV Daventria) vochten in hun serie een mooie strijd uit om plaats 1 en 2. Eefje besliste de wedstrijd in haar voordeel  met een mooi  nieuw persoonlijk record van 14.46 bij een windvoordeel van 1.8. Ook Janneke liep naar een mooi, nieuw p.r. van 14.62 en werd daarmee 2e. Lieke van den Brink van AV Athlos werd in deze serie 3 en overall 4e met 15.58. Marije van Hunenstijn (AV34) miste helaas de strijd in haar serie, maar liep wel een uitstekende race. Haar tijd van 14.66 (+1.7) was ook goed voor een nieuw persoonlijk record en de 3e plek overall. Ook op de 100m waren er uitstekende optredens van Eefje  en Marije. Eefje was nimmer zo snel dan de 12.33 die ze op de klokken zette al deed de wind met 3.3 m/s in haar serie wel wat teveel mee. Ze bezette hiermee in de eindklassering de 2e plaats. Marije ondervond in haar serie een windvoordeel van 1.0 zodat haar snelle 100m van 12.45 wel als officieel persoonlijk record kan worden bijgezet. Marije werd 4e en C-juniore Hanneke Oosterwegel (AV Daventria) bezette de 5e plek op deze afstand. Ze noteerde 13.08 (+ 3.3) en liep de 400m in 66.96 waarmee ze 8e werd.

 

Sponsoring

TS-logo-2