'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Saludos de Fuerteventura (dag 14- laatste dag)

playitas_11_13.jpgEn wat doe je op de laatste dag van een trainingsstage. Gewoon trainen dus, ook op deze woensdag. Het leek erop of Fuerteventura nog een laatste goede indruk op ons wilde maken. In ieder geval wat het weer betrof. Aangenaam warm en weinig wind.  In het atletiekstadion een kleine verrassing: een scholierenwedstrijd stond op het punt van beginnen. Het tijdschema van de wedstrijdonderdelen gaf ons echter voldoende ruimte om een behoorlijke training te kunnen afwerken.  Francis, Reinier, Vincent, Daniël, Nancy en Marian deden een (wisselend) aantal 120 m en Revelinho en Sybout deden een aantal 50 m. Series en herhalingen waren individueel aangepast aan de belastingsgrens. We hadden immers al bijna twee weken intensief getraind. Marije en Roos-Sanne hadden een programma met coördinatie- en buik/rugspieroefeningen afgewisseld  door versnellingen. Gertjan herstelde goed van zijn rugkwetsuur en kon een redelijk losloopprogramma doen.

Met de opnamen van enkele groepsfoto’s werd afscheid genomen van het tartan van Gran Tarajal. Alvorens het stadion te verlaten wist Reinier nog een goeie (en misschien wel de beste) grap uit te halen. Met de microfoon van de speaker (van de nog aan de gang zijnde wedstrijd ) vertelde Reinier, daarbij ondersteund door een in het Spaans vertalende señorita,  dat Revelinho een aantal uren geleden vader was geworden. Een luid applaus daalde op de verbouwereerde Revelinho neer!!!

Evaluatie

In de middag was er nog één centraal programmapunt, nl een gezamenlijke evaluatie van de trainingsstage.  De schaduw van de palmbomen leverde een goed decor voor ieders individuele opvattingen over de afgelopen twee weken.  Prominent positief punt was o.a. de onderlinge band. We hebben elkaar gesteund, ondersteund, gestimuleerd,  gewaardeerd met respect voor ieders niveau. We waren een team dat uit onverwachte hoek, nl het management van het sportressort, werd gekwalificeerd als een  spontane en vooral ook gedisciplineerde groep ambitieuze atleten.  In een vooruitblik op het a.s. wedstrijdseizoen werd in de evaluatiekring o.a. gediscussieerd over  ieders positie op de “ontwikkelingsschaal” als atleet. Op die schaal worden 5 fases onderscheiden waarop je als atleet je ontwikkeling kunt vaststellen.  In feite is het ieders ambitie een fase-5 atleet te willen zijn. Een atleet die zijn ambitieuze doelstellingen heeft geformuleerd, de persoonlijke verbeterpunten zeer goed kent en daar aan werkt, steeds de daarbij behorende goede keuzes weet te maken etc., en ook in dat proces weet plezier in alles te houden.

Het einde van de dag en, dus, het einde van de stage. Er is nog animo voor wat ontspannen oefeningen in de gym en op de gazonnen langs het strand. In de zwoele avonduren genieten we met z’n allen nog van de smaakvolle pizza’s op de boulevard van Gran Tarajal. Morgen op tijd weer op. Om 08.00 uur vertrekt onze bus naar het vliegveld voor de terugreis.    

playitas_11_14.jpg

 

 

Sponsoring

TS-logo-2