'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Saludos de Fuerteventura (dag 11)

playitas_11_11.jpgNa 2 relatieve rustdagen en een heerlijk zachte nacht slaap is de tijd weer aangebroken om te doen waar we voor zijn gekomen. Zoals gebruikelijk werden de atleten opgesplitst in groepen naar gelang de beoefende discipline. Aangezien Roos-Sanne, Revelinho en ik over een enorme discipline beschikken mochten wij met elkaar de training afwerken. De training bestond uit een piramide van 30-45-60-45-30 seconde stevig doorlopen. De atleten van de disciplines korte horden en sprint deden een hordentraining (Nancy, Marije, Reinier) en 150-jes (Marian, Vincent, Gertjan, Francis en een Noorse gastatleet). De geluiden die deze schrijver over deze ochtendtraining opving waren louter positief. De rustdagen hebben ons goed gedaan. Sybout is echter nog herstellende na een dag flink ziek te zijn geweest, maar deze man verwachten wij ook snel weer op het strijdtoneel.

Voor enkele Noorse toeschouwers werd er op de training door één van onze Friezen, Reinier, een ware show weggegeven, waarbij zelfs de eerder door ons aanschouwde slangenshow van Las Playitas verbleekt. De Noren (bij navraag blijken het zelfs afstammelingen van de ook niet kleinzerige Vikingen) waren verbaasd door de spectaculaire val die wonden opleverde aan onder andere de handen. Nog verbaasder waren ze toen deze Fries weer opstond en onverstoord zijn training voortzette.

’s Middags staat een krachttraining op het programma. Helaas voor de ‘ladies’ dit keer niet ondersteund met televisiebeelden van goed afgetrainde curlingspelers of snookeraars. Maar ook met beelden van het EK turnen verliep deze indoortraining voortreffelijk. Eén van de dames is zelfs met 100kg in de nek gesignaleerd en één van de heren wist met 100kg te bankdrukken. Grenzen zijn tijdelijk.

Na het buffet werd er ’s avonds nog wat rondgehobbeld, alvorens we uiteraard weer op een keurig tijdstip ons bed opzochten.

Sponsoring

TS-logo-2