'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Seizoen met NBC-wedstrijd in Lisse en A-Competitie vol van start

Limiet voor Nancy van Petersen met EYOF-estafetteteam op 4x100m

Het wedstrijdseizoen is met de eerste wedstrijd van het nationaal baancircuit in Lisse op zaterdag 9 mei en de eerste wedstrijd van de A-junioren competitie op zondag de 10e vol van start gegaan. In Lisse had B-juniore Nancy van Petersen (AV Cialfo) een succesvolle dag. Nancy fungeerde als startloopster van het nationale estafette 4x100m team voor B-junioren. Het team slaagde er met een tijd van 46.75s in om de EYOF limiet van 48.12 te slechten. Het EYOF-toernooi vindt in juli plaats in het Finse Tamperé en tot en met 28 juni is er gelegenheid zich voor het toernooi te kwalificeren. Pas na het verstrijken van de kwalificatietermijn zal definitief beslist worden welke atleten de trip naar Finland zullen gaan meemaken. Onder andere het maximaal aantal uit te zenden atleten van 24 speelt daarbij een rol.

Archief foto Vincent KerssiesSenior Vincent Kerssies (AV Sisu) en A-junior Revelinho Eind (Jahn II) kwamen in Lisse aan de start van de 400m horden. Zij ondervonden dat, zoals nagenoeg ieder jaar opnieuw, een eerste 400m horden wedstrijd zelden als vanzelf loopt. Vincent verslikte zich tussen horde 7 en 8. Het aanvankelijke 14-pas ritme moest pardoes losgelaten worden en dat kostte hem zo bleek uiteindelijk de overall overwinning. Hij werd 2e in een tijd van 52.31 achter Marius Kranendonk die met 52.17 weer eens keurig een overwinning op dit onderdeel op z’n naam wist te schrijven. Ook Revelinho Eind liep te worstelen met z’n pas-ritme; eerder dan gewenst moest hij overschakelen naar een 16-pas en later zelfs een 17-pas ritme. Gelet hierop is z’n 3e plaats in 53.32 alleszins als acceptabel aan te merken en bleef hij slechts een halve seconde verwijderd van z’n persoonlijk record. Reinier Bouma (SC Heerenveen) kwam uit op de 110m horden. Het laatste deel van z’n race was uitstekend, maar via z’n eindttijd van 14.82 kon een zwak begin, waarvan met name de start slecht was, niet verbloemd worden. Reinier behaalde in de eindrangschikking ook de 3e stek. 400m horden atlete Nelleke Bosch (AV’34) begon haar seizoen in Lisse met een 150 en 300. Dat deed ze met twee nieuwe persoonlijke records van respectievelijk 19.23 en 41.55 uitstekend!

Een dag later kwamen in Assen Revelinho Eind en Nancy van Petersen opnieuw in actie. Ditmaal in competitieverband voor hun verenigingen AV Jahn II uit Stadskanaal en AV Cialfo uit Epe. Ook Robin Oenema (AV Pec 1910) verscheen aan de start. Revelinho vestigde op de 100m een nieuw persoonlijk record van 11.50. Ook Nancy was op de 100m horden op 0.84cm sneller dan ooit; voor haar stond de klok stil op 14.71. Ze won ook de wedstrijd evenals op de 100m waar ze 12.74 liet noteren. Ook Robin tekende voor de winst op de 110m horden alhoewel zijn tijd van 15.40 niet meer dan matig viel te noemen.

Sponsoring

TS-logo-2